Kaleiçi esnafına da çağrı yapan Aspava restaurant yöneticileri, pastanın daha uzun süre herkese yetebilmesi için, esnafın da işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Ürün çeşitliliğine dikkat çeken Akkent:  Mağazalar ürünleri ile birbirine rakip olmak yerine, birbirini tamamlayan ürünlere yönelmek en iyisi

En Mağusa Keleiçi’nin sembol işyerlerinden birisi de Aspava Restaurant, 1975’den bu yana hizmet veriyor. Baba Akkent ile küçük bir arabada başlayan serüven, bugün el ele veren mesut Mesut,  Murat, Mehmet ve Mert Akkent kardeşlerin el ele vermesi ile zirveye yükseldi

Aspava Restaurant Mağusa Kaleiçi'nde Liman Yolu Caddesi'nde yer alan, hem tarihi bir konum içerisinde bulunan hem de sıcak samimi güler yüzlü işletmecileri ile geçmişten günümüze var olan bir aile restaurantı.

Öncelikle Aspava Restaurant'ın bulunduğu konum; tarihi ve de turistik olarak büyük önem taşımakta. Dolayısıyla bünyesinde doğal bir atmosfer barındırmakta.

Aspava Restaurant'ta otururken konumunun özel olduğunu, çalışan ekibin samimiyetini ve tattığınız lezzetlerin adeta evinizde hazırlanmışçasına sizi tatmin etmesi olası.

Servisinden, lezzetinden 45 yıl ödün vermeden, restaurant sektöründe var olmayı başarmış ender ailelerden biri Aspava.

Restaurantın iç mekanında tarihi mekanların yanında olmasından kaynaklı Kıbrıs Kültürünü yansıtan bir dekarasyon mevcut.

Aspava'nın doğal ve samimi atmosferi sayesinde, müşterilerinin çoğunluğu yerli halk olmasının yanında, yabancı turistlerin de ilgi odağı.

Mekan oldukça temiz ve hijyenik. Özellikle ortamın sıcaklığı ki bunu da sağlayan başta Mesut Akkent ve kardeşleri ile ekibi sayesinde.

Aile işletmesi

Mesut Akkent, 75 yılından itibaren Aspava Restaurant'ın var olduğunu söyledi. Kendisi 30 yaşında olmasına rağmen 20 yıldır restaurant ile ilgileniyor.

Aspava Restaurant tamamen bir aile işletmesi. Çünkü baba Akkent'in; el arabası ile kebap sattığı günlerden, sıcak, samimi, lezzetli ve güçlü grafiği ile kurulan restaurant, 2000’li yıllarda 4 oğluna devretti.

Mesut Atakent, Aspava Restaurant'ın, öncelikli hedeflerinin her zaman müşterilerinin güler yüzlü olarak bu atmosferden ayrılmalarını sağlamak olduğunun altını çizdi. Atakent, işlerin gayet iyi olduğunu, eski müşterilerin yanında yabancı ve günlük müşterilerinde ilgisinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Servisi ile farklı

Aspava Restaurant'ın en büyük özelliği, geçmişten günümüze değişmeyen servis kalitesi ve tadı. Atakent, sürdürmüş oldukları başarı grafiğini daima kardeşleri ile birlikte daha ileriye taşıma arzusunda olduklarını belirtti. 

Aspava Restaurant'ta gün sabah 08.00’de başlıyor. Öğlen 12.00’de restaurant servise hazır. Gece saat 24.00’e dek servis bulmanız ise mümkün.

Mesut Atakent, Restauranta olan bağlılıklarını, "bazen eve gitmeyi bile unutuyoruz" sözü ile ifade etti.

Baba Atakent'in Aspava Restaurant'ı ne zorluklar çekerek bu günlere ulaştırmasına bire bir 4 kardeşin şahit olması, Aspava Restaurant'a fazla değer vermelerinin de bir nedeni.

aspava-haber.jpg

Standart kebap

Atakent, Restaurant menüsünün standart kebap çeşitlerinden oluştuğunu ve bu menünün 45 senedir süren bir konsepte zemin oluşturduğunu belirtti.

Mesut Atakent; diğer üç kardeşi Murat, Mehmet ve Mert ile dönüşümlü olarak, restaurantta görev yapıyor. Ama dört kardeş de her gün işyerinde.

Atakent, restauranttaki etlerin her gün günlük olarak özenle hazırlandığını ve önce kendilerinin tattıklarını, sonrasında müşterilere ikram edildiğini belirtti.

Yol kapanmamalı

Aspava Restaurant Direktörü Mesut Atakent ile söyleşimize devam ederken, günlük karşılaştıkları sorunlardan da bahsetti.

Mesut Atakent, Aspava Restaurant'ın bulunduğu noktanın bugünlere gelmesinde aslında büyük rolü olduğuna ve son zamanlarda basından çıkan bir takım söylemlerde suriçi liman yolu caddesinin trafiğe kapatılmasının konuşulmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Akkent Mağusa Plus aracılığıyla yetkililere seslenerek, devletin turizm sektörüne, turizm odaklı çalışan kişilere gereken desteği göstermesini istedi.

Liman yolu caddesinde yaşanan sorunları ise Akkent şöyle sıraladı:

“En başında turistlerin girebileceği bir tuvalet- lavabo yok. Enformasyon Dairesi’nin liman yoluna yakın bir yere konumlanması gerekiyor.

Belediyenin de Mağusa Kaleiçi’nde daha özenli bir şekilde hizmet vermesi gerekiyor. Turistlerin en yoğun olduğu bir bölgede, çöplerin düzenli ve daha sık toplanması şart.

Işıklandırmalar maalesef yetersiz ya da yetyeri kadar kontrol yapılmıyor. Park sorunlarına yeni alternatif noktaların oluşturulması son derece önemli.

El birliği ile geleceğe

Kaleiçi esnafına da çağrı yapan Akkent, pastanın daha uzun süre herkese yetebilmesi için, esnafın da işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Ürün çeşitliliğine dikkat çeken Akkent, “Mağazalar ürünleri ile birbirine rakip olmak yerine, birbirini tamamlayan ürünlere yönelmek en iyisi” dedi.

Son olarak Aspava Restorat olarak turizmcileri, Mağusa'ya gönül vermiş sivil toplum örgütlerini, gençleri suriçini canlandırma konusunda katkı koymaya davet eden Atakent, sözlerini “Mağusalı artık elini taşın altına koymalı" sözleriyle noktaladı.