Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Suruç'taki bombalı saldırıyla ilgili olarak, "Suruç'ta özellikle Suriye sınırında böyle bir saldırının olması son derecede anlamlı" dedi.

Bakan Eker, İstanbul'da katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suruç'ta yapılan saldırıyı lanetlediğini belirten Bakan Eker, "Öğlen saatlerinde maalesef 28 vatandaşımızın hayatını kaybettiği menfur bir terör saldırısı olduğu haberini aldık. 100 civarında da İçişleri Bakanlığımız tarafından söylendi. Öncelikle bu saldırıyı nefretle lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Allah'tan hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum" dedi.

"Suruç'ta, özellikle Suriye sınırında böyle bir saldırının olması son derecede anlamlı" diyen Bakan Eker, şunları söyledi: "İçişleri Bakanlığı bunun üzerinde duruyor. Ayrıntılı bir şekilde ilgili kurumlar çalışıyor. En kısa zamanda failleri bulunur, cezalandırılır. Olay net olarak açıklığa kavuşur. Birçok gerçekte hepimizi derinden üzen bir terörist saldırı. Bir canlı bomba olduğu yönünde bilgiler var. İlerleyen saatlerde bu netleşecek. Ama şuan itibariyle yaralılarımızın tedavileri sürüyor. Milletimizin başı sağ olsun. Hepimize geçmiş olsun."

Bakan Eker, saldırıyı yapanlar hakkında herhangi bir şey söylemenin doğru olmadığını belirterek, "Henüz netleşen bir durum. Tabi spekülasyonlar var. DAEŞ ile ilgili olduğu söyleniyor. Bunlar gerçekte kesin bilgi olup olmadığı ilerleyen saatlerde netleşecek. Şuan itibariyle kimin yapmış olduğundan çok böyle bir saldırının olmuş olması önemli. Vatandaşlarımızın hayatına kasteden, 28 vatandaşımızın katledildiği böyle ağır bir saldırının olmuş olması önemli. Tekrar geçmiş olsun" şeklinde konuştu.