Kayseri'de yağmur sonrası bir evin bodrumu tavanına kadar su ile dolarken, evde bulunan 1 yaşındaki Suriyeli bebek ile onu kurtarmak için eve giren babası boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Danışment Gazi Mahallesi Canlı Sokak'ta akşam saatlerinde sağanak yağmur nedeniyle bir evin bodrum katı tavanına kadar su ile doldu. Bu sırada evde bulunan iki çocuktan biri ailesi tarafından dışarı çıkartılırken, 1 yaşındaki Marian Mansur'u kurtarmak için su dolu eve giren baba Cemil Mansur (41) kızını kurtarmaya çalışırken boğuldu.

Komşuları evin kapısını kırarak baba ve 1 yaşındaki bebeği dışarı çıkarttı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri baba Cemil Mansur'u Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 1 yaşındaki bebeği ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı. Baba ve kızı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olaya tanık olan bir vatandaş, "1 dakika yağmur yağdı. 1 dakikada evin içi su doldu, yetişemedik. 1 çocuğu içeride kurtaramadık. Babası içeri girdi. İçerisi iyice su dolunca kapıya dayanamadık. O anda baba ile kızı içeride kaldı. Eğer bu gece olsaydı hepimiz ölürüz. 1 yaşındaki bebek suyun altında kaldı. Ev tavana kadar suyla doluydu" diye konuştu.

Baba Cemil Mansur ile 1 yaşındaki kızının Suriye uyruklu olduğu öğrenildi.