Edirne üzerinden Yunanistan'a gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen ancak bilet alamayan mültecilerin bekleyişi devam ediyor. Zaman zaman gerginlik yaşanırken, Suriyeli küçük çocukların polislere çiçek vermesi ise yüzleri gülümsetti.

Suriyeli Aylan Kurdi'nin ölümünün ardından Avrupa'dan gelen açıklamalar üzerine umutlanan ve Avrupa ülkelerine göç etmeye karar veren Suriyeli mülteciler umduğunu bulamadı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek İstanbul Otogarı'nda toplanan ve önce Edirne'ye, oradan da Yunanistan üzerinden Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyeli mültecilerin otogardaki gergin bekleyişi devam ediyor.

Yaklaşık 2 gündür otogarda bekleyen ve Edirne'ye gitmek isteyen Suriye ve Iraklı mülteciler, firmalardan bilet alamadı. Bunun üzerine Edirne'ye yürüyerek gitmek isteyen mültecilere polis de izin vermeyince bekleyiş yerini kısa süreli gerginliğe bıraktı. Bekleyiş sırasında ise özellikle çocuklar yorgunluktan bitap düştü. Mülteci çocuklardan kimileri annelerinin kucağında, kimileri ise valizlerin üzerinde uykuya daldı.

"HAYAT İSTİYORUZ"

Avrupa'ya gitmek istediklerini belirten Iraklı mültecilerden Rafel Salih, "Yeter artık biz bu çileden yorulduk. Biz yaşamak istiyoruz. Hayat istiyoruz. Okumak istiyoruz. Bizim tek istediğimiz yaşamak" diyerek gözyaşı döktü.

Suriyeli Muhammed ise, "Bizim vatan diyebileceğimiz bir toprağımız kalmadı. Her yer yıkıldı. Suriye'de başımıza bomba yağıyordu. Buraya geldik ancak Suriyeli çocuklar yeni bir hayat ararken denizlerde balıklara yem oldu. Dünya artık bizi görsün" dedi.

Otogar içinde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi ile mülteciler arasında zaman zaman kısa süreli gerginlikler yaşansa da herhangi bir arbede yaşanmadı. Suriyeli küçük çocuklar büyüklerinin ara ara gerginlik yaşadığı polislere ağaçlardan kopardıkları çiçekleri verirken, polisler de çocuklara aynı sıcaklıkla karşılık verdi.

Avrupa ülkelerine gitmekte kararlı olan Suriye ve Iraklı mültecilerin otogardaki gergin bekleyişi devam ediyor.

Suriyeli çocuklar polislere çiçek verdi

Suriyeli çocuklar polislere çiçek verdi

Suriyeli çocuklar polislere çiçek verdi