Mersin'de batma tehlikesi geçiren bir teknenin "acil yardım" ihbarına giden Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollarla ülke dışına çıkmaya çalışan 162 göçmeni son anda kurtardı.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Antalya Kumluca açıklarında özel bir yatın su alarak batma tehlikesi geçirdiği ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu ihbarını alan ekipler, kurtarma operasyonu için harekete geçti. İhbar üzerine bölgeye giden ani müdahale botu, içerisinde 3 kişinin bulunduğu yatın, Antalya'nın 22 mil güneyinde kıç tarafından su alarak yarı batık vaziyette olduğunu tespit etti. Sahil Güvenlik ekipleri, yatta bulunan Suriye uyruklu 3 kişiyi bota alarak kurtardı. Yat ise kurtarma operasyonunun ardından sulara gömüldü.

Teknenin durumunun şüpheli bulan ekipler, bölgede yaptığı araştırmada bir başka yatın süratli bir şekilde seyrettiğini belirledi. İlk incelemede teknenin üzerinde çok sayıda düzensiz göçmenin olduğunu tespit eden ekipler, kaçma teşebbüsünde bulunan tekneyi durdurmak için 3 Sahil Güvenlik botuyla takibe aldı. Önleyici manevralar uygulanarak durdurulan teknede 162 göçmen yakalanırken, söz konusu teknenin de su aldığı belirlendi. Batmak üzere olan teknedeki göçmenler Sahil Güvenlik botlarına alınarak Finike Limanı'na götürülürken, ikinci tekne de sulara gömüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından özel yat üzerindeki düzensiz göçmenler sağ ve sağlıklı olarak tahliye edilerek olası bir facianın önüne geçildiği ifade edildi.

Suriyeli kaçaklar ölümden döndü

Suriyeli kaçaklar ölümden döndü

Suriyeli kaçaklar ölümden döndü

Suriyeli kaçaklar ölümden döndü