Adana'da bir kişi, evlenmek istediği Suriyeli kadın tarafından 3 bin lira ve 5 bin lira değerinde altının dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu.

İddiaya göre, Çukurova ilçesindeki Huzurevleri Mahallesi'nde yaşayan Fatih Ahmet Ercan, Suriye'deki savaştan kaçıp Hatay'a sığınan Suriyeli bir kadınla evlenmek için bir aracı vasıtasıyla tanıştı. Kimliği henüz tespit edilemeyen Suriyeli kadın, yengesi olduğu iddia edilen bir kadınla Adana'ya geldi. Genç kadınla evlenmek isteyen Fatih Ahmet Ercan, aracı kişiye 3 bin lira, Suriyeli kadına da 3 bin lira başlık parası verdi. Evlilik hazırlığı yapan Fatih Ahmet Ercan, kızını da yanına alarak evleneceği Suriyeli kadın ve yengesiyle buluştu. Çift, bir kuyumcudan 5 bin lira değerinde altın aldı.

Seyhan ilçesindeki Türkkuşu kavşağında iddiaya göre Suriyeli kadın bayıldı. Fatih Ahmet Ercan kadını ayıltmak için kızıyla birlikte yakınlardaki bir büfeye gidip içecek aldı. Döndüğünde evlenmek istediği kadını ve yengesini göremeyen Fatih Ahmet Ercan, dolandırıldığını anlayarak hemen polisi aradı. Fatih Ahmet Ercan'ı dolandıran kişilerin yakalanması için polis çalışma başlattı.