Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde başlayıp İskenderun ilçesinde devam eden Suriyeli kardeşlerin fidye tuzağını polis bozdu. Reyhanlı ilçesinde ağabey ve yeğeni kaçıran 2 kardeş ile birlikte çalıştıkları 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, Suriyeli kardeşler Y.H., M.H. ve A.H., babaları öldükten sonra kendilerine kalan yüksek miktardaki paraya şirket kurarak çalıştırmaya başladı. Aralarında yaşanan para anlaşmazsızlığı nedeniyle iki kardeş M.H. ve A.H., abileri Y.H. ve yeğeni Ö.H.'yi kaçırarak yengelerinden fidye talep ettiler. Bunu gerçekleştirmek üzere Reyhanlı'da bulunan Türk vatandaşı A.Ş. ve M.Ş. ile irtibata giren kardeşler, ağabeyleri Y.H. ve yeğenleri Ö.H.'yi Reyhanlı'da bulunan bir çiftlik evine kapattı.

Daha sonra yengeleri M.K.'yı arayarak 6 milyon dolar fidye talep eden şahıslar, yengelerinin "Bende o kadar para yok" cevabıyla karşılaştı. Bütün parasının 30 bin dolar olduğunu ifade eden M.K., parayı çekmek üzere geldiği İskenderun'da emniyete ihbarda bulundu.

İskenderun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nin titizlikle yürüttüğü çalışma neticesinde Reyhanlı ilçe Jandarma Komutanlığı koordinesindeki operasyonda, M.K. ilk etapta 30 bin dolar parayı çiftliğe bırakarak oradan uzaklaştı. Daha sonra çiftlikten çıkan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, şahıslar para ve kullandıkları suç unsurlarıyla yakalanarak İskenderun'a getirildi.

Burada yapılan kontrollerin ardından Türk vatandaşı A.Ş. ve M.Ş., Suriyeli Y.H. M.H. ve A.H. adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Türk vatandaşı A.Ş. ve M.Ş. ile Suriyeli M.H. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Y.H. ve A.H. adli kontrol gözetiminde serbest bırakıldı.