Özlem Çimendal

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Yuka Blend Street Festival 2016’yla Lefkoşa- Surlariçi’nin değişimi daha da hız kazandı.

“Bir Sokağın Değişim Hikayesi” sloganı ile kıvılcımı atılan Studio 21 Dans Okulu dansçıları ve eğitmenleri Derviş Zeybek ile yola çıkılan Bandabuliya sokağında değişim ateşi alevlendi.

Güney-Kuzey bir arada festival

Geçtiğimiz haftalarda Baldabuliya sokağında yapılan workshoplarla başlayan Güney’den gelen misafirlerin de renk kattığı Yuka Blend Street Festival 2016 yoğun katılımla gerçekleşti.

Birçok sanatçı ve katılımcılar sokakları boyadı

Sokakta bulunan kepenklerin sanatçılar tarafından boyandığı, çeşitli dans ve aktivitelerin yer aldığı festivalde, 7’den 70’e herkes sokağın tadını çıkararak, eski Lefkoşa’nın nostalji kokan havasında güzel bir gün geçirmenin yanı sıra birçok aktiviteye de katılma olanağı yakaladı.

Engelsiz katılım da oldu ve enerjiler birleşti

Engelsiz Dans Grubu’nun gösterisi, Studio 21 Dans Okulu’nun dansları, birçok yerden katılan sanatçıların workshoplarıyla renklenen şenlikte stantlar da doldu taştı. İnsanlarla Surlariçi’nin dokusu ve enerjisinin birleştirilmesinin hedeflendiği festivalde, katılanlar sokakta olmanın yere basmanın tadını çıkardı.

Çocuklar kendi çantalarını kendileri boyadı

Çocuklar için hazırlanan çantalara çocukların resimler çizmesine olanak tanınırken, hem eski yad edildi hem de Surlariçi’nin yeni çehresi tanıtıldı. Festivale gelenlerin de aktif katkı koyduğu festivalde herkes üretti.

İşaret dili performansı beğenildi

Birçok kesimin de katılımı ve destekleri ile gerçekleşen Yuka Blend Street Festival 2016, Yeni Surlariçi’nin değişimini Kıbrıs’a duyurdu. İşitme engelliler için hazırlanan gösteri izleyenler ve festivale katılanlardan tam not alırken,  hazırladığı işaret dili performansı ile herkesin sevgisini ve takdirini kazanan Tuncay Pavillon festivali daha da anlamlandırdı.

Değişimde 7’den 70’e herkesin emeği var

Studio 21 Dans Okulu’nun eğitmeni ve kurucusu Derviş Zeybek sokağın yakalamış olduğu enerjiyi kaybetmek istemediklerini, Surlariçi’nin değişim ateşinin gün geçtikçe daha da alevlenerek devam edeceğini ifade ederek, “Çocuğundan yetişkinine, sanatçısından, yaşlısına herkesin emeği var bu sokakta. Bu enerjiyi ve değimin getirdiği güzellikleri kaybetmek istemiyoruz. Studio 21 ile başladığımız bu değişimi dalga dalga yayarak sonraki jenerasyonlara bırakmak niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Birçok proje de yolda

Sokağın gerek görünüm gerek canlanmasının turizme de katkı koymaya başladığından da bahseden Zeybek, “Tur operatörleri yerli ve yabancı turistleri sokağa getirerek gezdirmeye başladı. Bu bizim için çok mutluluk verici bir olay. İnsanlar sokakta fotoğraflar çekmekten büyük keyif alıyorlar.  Bundan sonra da projelerimize ara vermeden devam edeceğiz. BMX paten, kaykay ve extreme sporlarının da bir arada olduğu farklı projeler bizi bekliyor. Hepsi bu sokakta hayat bularak Surlariçi’nin değişimin bir parçası olacak” ifadelerini kullandı.  Festivale Atakom, GRZZN Nalnut, Çangar, Kale Boya, Lefkonuklu, Dört Renk Matbaa, Efes, Coca-cola, Green Kitchen, Hoi Polloi, Academy of Eyva da sponsor olarak katkı koyarak değişime ortak oldu.