Lefkoşa Surlariçi sakini 37 yaşındaki A.G isimli kadın önceki akşam 7-8 kişi tarafından dövülerek hastanelik edildi. Kendisini dövenlerden şikâyetçi olan A.G, “adalet yerini bulsun” dedi.

Haluk DOĞANDOR

Lefkoşa Surlariçi sakini 37 yaşındaki A.G isimli kadın, aynı bölgeden olduklarını söylediği 7-8 kişi tarafından dövülerek hastanelik edildi. Feci şekilde dövülerek darp edilen A.G olay yerinde bayıldı. A.G’nin annesi tarafından çağrılan 112 acil servis ambulansı ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesine kaldırılan A.G, burada tedavi altına alındı. Önceki gece yarısı taburcu edilen A.G isimli kadın kendini dövenlerden şikâyetçi oldu. Lefkoşa Adli Şube Birimi’ne bağlı polis ekipleri olayı araştırmaya başladı.

Lefkoşa Mahalli Baro olayı araştırıyor

Lefkoşa Surlariçi’nde önceki akşam yaşanan dayak olayı bölgede infial yarattı. 37 yaşındaki A.G’nin 7-8 kişi oldukları iddia edilen erkekler tarafından dövülerek hastanelik edilmesi tepki topladı. Olayın bilgisine getirilmesinden sonra Lefkoşa Mahalli Barosu konuyu incelemeye aldı.

“Üzerime saldırdılar…”

Lefkoşa Surlariçi’nde büyüyen ve doğma büyüme Kıbrıslı olan 37 yaşındaki A.G, yaşanan dayak olayını Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne anlattı. Üzerine 7-8 kişinin saldırdığını söyleyen A.G, bayılana kadar dövüldüğünü belirterek şunları kaydetti:

“Ben yıllardır burada yaşarım. Burası bizim babadan kalma yerimiz. Annemler de yan binada kalıyorlar. Orası da bizim kendi tapulu evimiz. Aynı sokakta marangozluk yapan Ahmet Güller ile araba park yeri yüzünden tartıştık. Arabasını sürekli bizim evin önüne koyduğu için kendisine bir daha buraya araba koymamasını, koyacaksa kendi dükkânın önüne koymasını söyledim. Bu tartışmanın ardından bir polis olay yerine geldi, ancak geri gitti.”

“Gözümü hastanede açtım”

Polisin olay yerini terk etmesiyle kavganın tekrar canlandığını söyleyen A.G, şöyle devam etti:

“Polis olay yerinden ayrılınca aynı sokakta marangozluk yapan bu Ahmet Güller isimli kişi, yanında çalışanlarla birlikte bana saldırdı. Daha sonra bir minibüs geldi ve içinden çıkanlar da beni tekmeleyerek darp etti. Sonrasında bayılmışım. Çağrılan acil servis ambulansı ile beni hastaneye kaldırmışlar, gözümü hastanede açtım.”

“Kızımı çok kötü dövdüler”

Dövülerek hastanelik edilen A.G, kendisine saldıran kişilerin Hataylı olduklarını bir anda kalabalıklaştıklarını ve kendisine saldırdıklarını savundu. Darp edilen A.G’nin annesi Ş.Ş ise olaydan çok üzüntü duyduğunu, 55 yıldır Surlariçi’nde kaldıklarını ve daha önce böyle bir olay yaşamadıklarını söyledi. Anne Ş.Ş, kızının darp edildiği esnada kendisinin de olay yerinde olduğunu, ancak kızının hastanelik edilmesini engelleyemediğini belirtti.

“Bunlar insan değil”

Yediği dayak sonucu kızının kendini kaybettiğini ve bayıldığını söyleyen anne Ş.Ş, ambulans çağırdıklarını ifade etti. Kızını dövenlerin adalet önüne çıkarılarak hesap sorulmasını isteyen anne Ş.Ş, “Kızıma bunu yapanlar insan değil. Korumasız bir kadına bu kadar kalabalık saldırarak hastanelik etmek ne demek?” diyen anne Ş.Ş, ”Buraya çalışmaya gelen bu insanların, bu ülkenin öz insanlarını döverek hastanelik etme hakları var mı?” diye sordu.

Olayı çok yönlü incelemeye alan Lefkoşa Adli Şube’ye bağlı polis memurları darp edilen A.G’nin şikâyetini dikkate alarak olay yerinde inceleme başlattı. 

213-002.jpg