Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada ölen ve yaralananların çantaları ailelerine gönderilmek üzere Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yetkililerine teslim edildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği patlamada ölen ve yaralananların çantaları ailelerine gönderilmek üzere kamyonete yüklenerek, İstanbul'a götürüldü. Amara Kültür Merkezi içerisinde tutulan ve kültür merkezi yetkilileri tarafından Suruç Belediyesi'ne ait bir kamyonete yüklenen çantaların, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yetkililerine teslim edildiği belirtildi. Patlama esnasında ölenlerin üzerindeki eşyalar ise olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenmek üzere emniyete götürüldü. Bu eşyaların ailelere ne zaman teslim edileceği konusunda ise bilgi verilmedi.

ÇANTALARDA İSİMLERİ YAZILI

Kamyonete yüklenen bazı çantaların üzerinde patlamada ölenlerin isimlerinin yazıldığı görülürken, içerisinde ise özel eşyalarıyla birlikte kitap, atıştırmalık yiyeceklerle içecek olduğu öğrenildi.

Ölenlerin Amara Kültür Merkezi'ndeki eşyalarını teslim alan ESP yetkilisi Şahin Tümüklü bir basın açıklaması yaptı. Tümüklü açıklamasında, "Basın açıklaması sırasında yoldaşların bir kısmı çantalarını içeride bırakmıştı. Patlama sırasında bazı çantalar alana savrulmuştu. Doğal olarak bu çantaları yaralı olan yoldaşlarımıza, arkadaşlarımıza, ailelerine ulaştırılması konusunda bir çalışma içerisindeyiz. Şu anda içeride olan çantaları almış bulunuyoruz ama patlamada ortaya savrulan çantalara emniyet el koymuş durumda. Tabi biz çantaları kendi merkezimizde birleştirip, ortak bir hareket planıyla şehit düşen yoldaşlarımıza, ağır yaralı, yoğun bakımda olan arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın ailelerine ulaştıracağız" dedi.

Suruç patlamasında ölenlerin çantaları ailelerine gönderiliyor

Suruç patlamasında ölenlerin çantaları ailelerine gönderiliyor

Suruç patlamasında ölenlerin çantaları ailelerine gönderiliyor