Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Hatice Ezgi Sadet, cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cemevindeki törende taziyeleri kabul eden baba Ali Sadet, "Bazı duyguların hiç tarifi yok" dedi.

Suruç'taki saldırıda hayatını kaybeden Hatice Ezgi Sadet için Ümraniye Ihlamurkuyu Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Hatice Ezgi'nin ailesinin yanı sıra CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Tuncay Özkan, Barış Yarkadaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cemevinin bahçesinde taziyeleri kabul eden baba Ali Sadet , "Bazı duyguların hiç tarifi yok. İnsanın canı acıyor. Bunun acısı çok farklı. Ateş düştüğü yeri yakar" dedi. Kızının Kobani'ye değil Suruç'a gittiğini ifade eden Ali Sadet, "Suruç'a Kobanili çocuklar için oyuncak ve ihtiyaç malzemeleri götürmek için gitti konuyu saptırmayalım" şeklinde konuştu.

Hatice Ezgi Sadet'in cenazesi omuzlarda törenin yapılacağı alana getirildi. Cenazenin getirilmesiyle birlikte yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bazı yakınlarının tabuta sarıldığı görülürken, baba Ali Sadet tabutun başında duygusal bir konuşma yaptı. Yapılan duaların ardından Hatice Ezgi Sadet'in cenazesi, cenaze aracına taşındı. Hatice Ezgi Sadet, daha sonra Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.