Girne Belediyesi Basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi Trafik Komisyonu, Sivil Savunma Binası önü, Baldöken Otoparkı çıkışını tek yön olarak yeniden düzenlerken; Şht. İlker Karter Sokak, Şht. H. Mustafa Sokak ve Mersin Caddesi üzerinde toplu taşıma araçlarının yolcu iniş binişlerine rahatlık sağlanması amacıyla yön değişikliğine gitme kararı da aldı.

Açıklamada güzergahı kullanan sürücülerin, girişi Şht. H. Mustafa Sokak’tan çıkışı ise İlker Karter Sokak’tan yapmaları ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’deki trafik sorununun, kentte nüfusun, öğrenci ve ziyaretçi sayısının artmasıyla ciddi boyuta ulaştığını ifade ederek, trafiği rahatlama ve yaşanan sorunları çözümleme amacıyla Girne Ulaşım (Master) Planı uyarınca yeni uygulamalara gidildiğini söyledi.

Bir süre önce yolcu ve toplu taşıma araçlarının karşılaştığı sorunların giderilmesi amacıyla Girne Halkevi önü, Sivil Savunma Teşkilatı binası karşısında durak oluşturulduğunu anımsatan Güngördü, bölgede giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluk için de bazı yollarda tek yön uygulamasına gidildiğini kaydetti.

Toplu taşıma araçlarının kent merkezinde durak olmamasından dolayı, belli noktalarda yolcu almayı alışkanlık haline getirmelerinin trafikte sorun yarattığını ifade eden Güngördü, toplu taşıma araçlarını bu kapsamda Sivil Savunma Teşkilatı binası karşısına yönlendirdiklerini ve yolcu bekledikleri bölgelere de trafik babaları yerleştirildiğini belirtti.

Güngördü, Dolmuş-minibüs şoförleri ve yolcuları yeni kurallara uymaya davet etti.