Haluk DOĞANDOR

img_9884.jpg

Alsancak Belediyesi’nden alınan izinle Girne Kaymakamlığı ve Karayolları Dairesi’nin görüşü sonrasında Alsancak çevre yolu çemberine yerleştirilecek led ışıklı dev reklâm tabelası daha şimdiden tepki toplamaya başladı.

Bu dev ışıklı tabela buraya konulmamalı

Gazetemizi arayan bazı sürücüler yerleştirilen bu dev ışıklı tabelanın sürücülerin dikkatini çekeceğini ve sonrasında trafik kazalarının kaçınılmaz olacağını ifade etti. Ülkemizde her yıl yaşanan yüzlerce trafik kazası sonrasında yaralananların yanı sıra geride bıraktığımız 2014 yılında meydana gelen trafik kazalarında 29 kişi hayatını kaybetti. Kazaların çoğu aşırı hız ve dikkatsizlikten meydana gelirken, yıl içerisinde birçok kazanın meydana geldiği bu çembere yerleştirilen bu dev ışıklı tabelanın kazlara neden olacağını söyleyen sürücüler, “Bu ışıklı tabela buraya konulmamalı” dedi.

Fasıl 50’ye uygun olmalı

Bu dev led ışıklı tabelanın yerleştirilebilmesi için “Fasıl 50, Reklam ve Teşhiri Yasası” kurallarına uyulmasının esas olduğunu söyleyen bazı yetkililer, sürüş güvenliğini tehlikeye sokacak bu tabelanın yasaya uygun olmadığını belirtti.

Elde edinilen bilgilere göre tabela gelirinin %50’si Alsancak Spor Kulübüne, %50’si şirkete kalacak, ayrıca her ay Alsancak Belediyesi ilgili şirketten bu tabela için 1000TL alacak.