Bursa'nın Gemlik ilçesinde geçen hafta tekerlekli sandalyede maske ile hasta rolüne bürünen dilencinin görüntüsü unutulmadan, bu sefer kardeşi ortaya çıktı. 30 yaşındaki Hakan Y. özürlü gibi yerde sürünüp dilenirken zabıta ekiplerine yakalandı. Zabıtalar dilenciyi tövbe ettirip yürüttüler.

İnsanların duygularını sömürerek merhamet simsarlığı yapan dilencilere göz açtırmayan Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hürriyet Mahallesi'nde pazar yerinde bir dilenciyi izlemeye başladı. Sakat numarası yaparak sürünen ve bu şekilde insanların duygularını sömürerek para toplayan dilenciyi zabıtalar yürürken gördü. Engelli olmadığı tespit edilen dilencinin yanına gelen ekipler ile sahtekar dilenci arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Zabıta memurları, dilenciye, "Eğer kalkıp bizimle zabıtaya gelirsen sadece kaydını alacağız. Normalde yürüyorsun, pazar yerinde yürümekten neden utanıyorsun" dedi.

"KREDİ KARTI BORCUM VAR"

"Beni işten çıkardılar" diyen dilenci Hakan Y., "Bin 500 lira kredi kartı borcum var, o yüzden bu işi yapıyorum" dedi. "Sana iyi niyetli bir şekilde kalk diyorum" diyen zabıta memuru, "Kalkıp yürüyerek gelirsen polis ekiplerini çağırmayacağım" dedi.

"TÖVBE ET, BİR DAHA YAPMAYACAĞIM DE"

Kalkıp yürümekten direnen dilenciye, "Tövbe et, bir daha yapmayacağım de, ceza kesmeden gönderelim" diyen zabıta memuruna, "Ancak pazarın dışında kalkarım" diyen dilenci bir süre daha yerde süründü. "Hakikaten özürlüysen hastaneye götürelim" diyen zabıta memuru, "Pazar yerinde kalksan da insanlar seni hatırlamaz. Bundan sonra yapmayacağım de. Bir iş bul kendine, başın sıkışırsa da önce devlete git" dedi.

Bir süre daha direnen dilenci, ısrarlara daha fazla kayıtsız kalamayarak ayaklandı. Bir süre topal numarası yapan dilenci, "Biz senin düzgün yürüdüğünü biliyoruz. Hadi gidelim" diyen memurlarla Zabıta Müdürlüğü'ne gitti.

Genç dilencinin 30 yaşında Hakan Y. isminde olduğu öğrenilirken, abisi Mustafa Y.'nin de (35) geçen hafta tekerlekli sandalyede dilenirken zabıta ekiplerini görerek ayaklanan kişi olduğu öğrenildi.