KKTC Süt Endüstrisi Kurumu, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ve YDÜ Veteriner Fakültesi işbirliğinde hayvan üreticileri ve yetiştiricilerine yönelik bir dizi eğitim çalışması gerçekleştirilecek. 

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, eğitim gezileri ve çalıştay organizasyonlarından oluşan eğitim çalışmalarının ilki, 16 Kasım tarihinde başlayacak ve 18 Kasım’a kadar sürecek; büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftlikleri ziyaret edilecek.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“KKTC ve TC’den hayvan besiciliği ve yetiştirilmesi teknikleri ve ıslahı konusunda uzman akademisyen ve veterinerler büyükbaş ve küçükbaaş hayvan çiftliklerine ziyaretlerde bulunarak bilgilendirme yapacaklar.

Tüm üretici ve teknik ekiplerin katılımına açık olan eğitim çalışmasına Hayvn Besleme ve Sürü Danışmanı Prof. Dr. Melih Yavuz, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Eren, YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesi’nden Doç. Dr. Dilek Arsoy ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Veteriner Hekim Mustafa Naimoğluları katkı koyacak.” 

Süt Endüstrisi Kurumu, 16-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek çiftlik ziyaretleri ile iligili bilgi almak isteyen üreticilerin 227 46 85 veya 0548 866 32 04 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi alabileceğini ifade etti.