Sütlüce’de çiftçilerin biçerdöverlerle tarlalarına gitmek için yol olarak kullandığı derenin girişini bir köylünün arabasını park ederek kapatması köylüyü birbirine düşürdü. Çiftçiler tarlalarına ulaşamamaktan, dere girişine aracını park eden Özay Balçık ise evine giren toz topraktan şikayet etti.

Ceren ÖZBİL

Sütlüce’nin bağlı olduğu Geçitkale Belediyesi’nin başkanının ricası üzerine Balçık aracını dere girişinin önünden çekti. 

Köy birçok kez telefonsuz kaldı…

Çiftçiler köy yollarının dar olup elektrik ve telefon kablolarının çok alçakta olması nedeniyle biçerdöverlerle köy içi yolardan geçemiyor. Geçmeye çalıştığında da elektrik ve telefon kablolarını koparıyor. Köylüden alınan bilgiye göre birçok kez köy elektriksiz ve telefonsuz kaldı.

“İşimiz aksıyor”

Havadis’e konuşan bazı Sütlüceli çiftçiler kendilerine ait biçerdöverleri olmadığını ve biçerdöver kiralayarak iş yapmaya çalıştıklarını anlattı. Ancak bir köylünün yolu kapatması ile tarlalarına ulaşamadıklarını kaydeden çiftçiler, zararımızı kim karşılayacak diye sordu.

Kaptan: Artık bir çözüm bulsunlar

Sütlüce Muhtarı Hüseyin Kaptan, köyde biçerdöverlerin geçebileceği yol bulunmadığını belirtti ve bu sorunun aşılması için ilgili mercilerle temasa geçtiğini anlattı. Ancak buna rağmen değişen bir şey olmadığını kaydeden Kaptan şu şekilde konuştu:
“Vatandaşlarla karşı karşıya kaldım. Köy içi yollar çok dar ve zamanında elektrik direkleri yolarlın içine yapıldı. Bu nedenle biçerdöverlerin köy içinden geçecek yolları yok. Bu konuda ilgili mercilerle temasa geçtim. Ancak değişen bir şey olmadı. Bir köylümüzden evine toz girdiği gerekçesiyle çiftçilerin tarlasına gitmek için kullandığı dere yatağının önüne aracını park etti.”

Balçık: Toz topraktan bıktık usandık

Sütlüce’de çiftçilerin tarlalara ulaşmak için kullandığı dere yatağının girişine arabasını park ederek birçok köylün tepkisine neden olan Özay Balçık, evine giren toz duman bıkıp usandığını anlattı. Geçitkale Belediye Başkanı’nın ricası üzerine de arabasını oradan çektiğini belirten Balçık, bu kadar yıldır biçerdöverlerin bu yolu kullanmadığını ve şimdi neyin değiştiğini sordu. Balçık, “Her gün geçen iş araçları sayesinde evime giren tozu temizlemekten bıktım. Benim yerime başkası olsa ne diyecekti” dedi. 

Sütlüceliler ne dedi

Enver Gençer

“Doğdum doğalı Sütlüceliyim ve çiftçilik yapıyorum. Köy yollarımız biçerdöverlerin geçmesi için uygun yollar değil. Elektrik direkleri zamanında yolun içine yapılmış ve bu nedenle alan iyice daralıyor. Ayrıca teller çok aşağıdan geçiyor. Biz bu araçlarla köy yolarlından geçmeye çalışırken birçok kez elektrik ve telefon direkleri koptu. Bizde resmi dere olan bir yer var, sürekli oradan tarlalarımıza gidiyoruz. Ancak bir köylümüz arabasını derenin çıkışına çekip geçişi kapattı. Biz iş araçlarımızın geçebileceği yol istiyoruz.”

Arif Olgun (eski muhtar)

“Köyümüzde biçerdöverlerin geçebileceği yol kalmadı. Köy içi yollarımız biçerdöverlerin geçebileceği durumda değil. Elektrik telleri çok alçak ve geçmeye çalışıldığında bu teller kopuyor. Köyün aylarca telefonsuz kaldığı oldu. Bizde dere içinden geçiyoruz. Ancak burası da kapatıldı. Bizim ilgili mercilerden talebimiz, bize iş araçlarımızla rahat bir şekilde geçebileceğimiz yol göstersinler.”

Halil Haşim

“Biçerdöverlerin geçebileceği yol kalmadı. Köy içi yollarımız çok dar ve hem elektrik direkleri yolun içinde hem de teller çok aşağıda. Daha önce bu nedenle aylarca telefonsuz kaldık. Bize bir yol gösterilmesini istiyoruz.”

Mustafa Beksan

“Şimdi yaz ve bizim tam iş mevsimimiz. Biçerdöver kiraladık. Ancak tarlalarımıza gidecek yolumuz kalmadığı için boşu boşuna duruyoruz. Bize tarlamıza gidebilecek bir yol göstersinler. Kimsenin bizim kullandığımız yolu kapatmaya hakkı yoktur.  Burası resmi bir deredir ve kimseye ait bir yer değildir.”