UBP Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Başkanı Kemal Dürüst, KKTC’ye borularla su gelmesini sağlayacak projesinin iyi değerlendirilmesi gereken bir şans olduğunu belirterek, “Hükümetin bu konudaki çalışmalarını yetersiz buluyoruz. Projenin verimli kullanılması için artık harekete geçmeleri gerekiyor” dedi.

KKTC ekonomisinin “şu günlerde dar boğazdan geçtiğini” söyleyen Kemal Dürüst, projenin büyüklüğüne ve ülke için önemine dikkat çekti.

Dürüst, “Hükümet bu konuda her türlü adımı atmaya hazır olmalı, Anavatan temsilcileriyle birlikte ciddi ve planlı bir çalışma yapmalı, ülkedeki ilgili üretici birlikleri ve sivil toplum örgütleriyle çalışma yapmalıdır” dedi.

“SU NASIL VE NERELERDE KULLANILACAK? BU KONUDA BELİRSİZLİK VE KAYGI VAR”

UBP Basın Bürosu aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Dürüst, “Su projesi iyi bir planlama, fiyatlandırma, işletme politikası ve dağılım politikalarıyla doğru zemine oturtulmalıdır; ancak hükümet böylesi büyük bir projede seyirci gibi durmaktadır” şeklinde konuştu.

“Su nasıl ve nerelerde kullanılacak?” diye soran Dürüst, bu konuda belirsizlik ve kaygı olduğunu savundu.

Su projesi kapsamında hedef ürünlerin seçilmesi, hangi ürünlerin hangi bölgelerde yetiştirileceğinin belirlenmesi ve planlı üretim şeması oluşturulması gerektiğini kaydeden Kemal Dürüst, “Ürünlerin iç ve dış tüketim planlanması yapılmalıdır. Turizm sektörü ile toplantılar yapılmalı. Dış pazarlarla temaslar yoğunlaştırılmalıdır” diye konuştu.