Girne’de bir araçta silah ve mermi bulunması üzerine tutuklanan Kenan Demirtaş, Zahid Masur Muhammed ve Tarık Mart’tan sadece bir kişinin suçlu olduğu ortaya çıktı. Silahın Mart’a ait olduğunu tespit eden polis, Demirtaş ile Muhammed’i serbest bıraktı. Zanlı Mart ise 3 gün tutukluluğun ardından dün yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Duruşmada, 11 Ağustos tarihinde saat 19.30 sıralarında Girne’de Kenan Demirtaş ait araçta yapılan aramada aracın ön paspas altında 9 mm çapında 1 adet tabanca ile 9 mm çapında 6 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. 

Polis, yapılan araştırma sonucu silahın Tarık Mart’a ait olduğunu tespit ettiklerini dile getirdi. Silahla ilgili balistik inceleme yapıldığını kaydeden polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminata bağlanmasını talep etti. 

Talebi değerlendiren mahkeme zanlının haftada 2 gün polise giderek imza atmasına, yurt dışına çıkışının yasaklanmasına,10 bin TL nakit teminat yatırmasına ve bir kefilin 100 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına emir verdi.