Birlik Başkanı Dr. Filiz Besim, Mayıs 2013’ten beri gözlemci üye oldukları birliğin 8-11 Ekim’de Paris’te yapılan genel kurulunda tam üyeliğe kabul edildiklerini duyurdu.

Yazılı açıklamasında “Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, yıllardır yurt dışı hekim örgütleriyle temas kurma ve bu örgütlere üye olma konusunda yoğun çabalar sürdürmüş ancak ülkemiz koşulları yüzünden bu güne kadar maalesef sonuç alamamıştı” ifadelerine yer veren Besim, bıkmadan usanmadan çabalarının sürdüğünü anlattı.

FEMS’in, “Avrupa Birliği’nde sağlığa yönelik direktiflerin hazırlanmasında ve özellikle Avrupalı doktorların, Avrupa içerisinde serbest dolaşımı ile ilgili sorunlarını, sağlık sistemlerinin sorunlarını gündeme alınıp gerekli uyarıların değişik ülke yetkililerine iletilmesini sağlayan ve sağlığa ait konuları sürekli gündeminde tutan, tartışan ve çözüm önerileri üreten kurumsallaşmış aktif bir örgüt” olduğunu kaydeden Besim, örgüte üye ülkeleri şöyle sıraladı:

“Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Fransa, Macaristan, Portekiz, İtalya. Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, Türkiye ve son olarak da Hollanda ve Kuzey Kıbrıs.”

Bu ülkelerin FEMS içinde 29 hekim örgütüyle temsil edildiğini belirten Besim, Paris’teki toplantıda kendisinin konuşma yaptığını ve üyelik başvuru nedenlerini anlattığını bildirdi.

Yapılan oylamada KTTB’nin oy çokluğu ile FEMS’e tam üye olduğunu ve daha sonra heyette yer alan Dr. Kenan Arifoğlu’nun Kuzey Kıbrıs’taki sağlığa dair ülke raporunu da diğer ülkelerle birlikte sunduğunu anlatan Besim, “Böylece yıllardır süren bir mücadelenin ve hiç bıkmadan usanmadan hedef alınan bir rüya gerçekleşmiş oldu. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, birlik olarak ilk uluslararası temsiliyetini hak ederek aldı” ifadelerine yer verdi.

Besim, FEMS’in 50. Yılında üyeliklerinin Tabipler Birliği için onur ve gurur olduğunu da vurguladı.