Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Meclis ile hükümeti “çok ivedi” olarak göreve çağırarak, “Yasa yapacak olan komiteler acilen kurulsun ve bekleyen yasalar konusunda bir seferberlik başlatılsın. Meclis daha üretken ve disiplinli bir şekilde çalışmak zorundadır” dedi.

Birlik başkanı Dr. Filiz Besim yazılı açıklamasında, yasama yılı ve adli yıl açılışlarında üzerinde durulan “sistemin yetersizliği, halkın kamu yönetiminden hoşnutsuzlukları ve devlet yapısının daha iyi yönetilmesi gerekliliklerine” işaret ederek, bu çerçevede Meclisi ivedi olarak göreve çağırdı.

Besim, Meclisin daha üretken ve disiplinli bir şekilde çalışmak zorunda olduğunu; birçok yasanın tüzüklerinin bulunmadığını, bu nedenle yasaların uygulanamadığını kaydetti.

Besim, örneğin Gıda Yasasının çıktığını ancak tüzüklerinin olmadığını ve gıda denetiminin etkin bir şekilde yapılamadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Kamu Sağlık Çalışanları 2011 yılından beri tadil edilmeyi bekliyor, uygulanmıyor. Kimse sahip çıkmıyor. Özel Hastaneler Yasası var ama tüzükleri yoktur. Ne devlet hastaneleri ne de özel hastaneler bu yüzden gerektiği şekilde denetlenememektedir.

Bu şekilde ve üzerinde yıllardır konuştuğumuz daha onlarca yasa vardır. En büyük sorunumuz denetim ve disiplindir. Maalesef kamu kurum ve kuruluşlarımız başıboş haldedir.”

Besim, Meclise; “Halk çok mutsuzdur. Biz halkın bir parçası olan hekim camiası da çok mutsuzuz. Sistemi kuracak olan yasaları bir an önce çıkarın” diye seslendi.

“Hükümeti de yasaların tüzüklerini hazırlamaya ve gerek kamu yönetiminde, gerekse özel sektörde ciddi bir denetim ve disipline çağırıyoruz” diyen Besim, şöyle devam etti:

“Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Kimsenin dayanacak gücü kalmamıştır. Toplumun öncelikleri olan adalet, sağlık ve eğitim konusunda ivedi bir seferberlikle sistemin kurulmasını talep ediyoruz. Eğer bu yapılmazsa halkı da yanımıza alarak meclisin ve hükümetin kapılarında olmaya kararlıyız.”