Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yetkililerden kanserdeki sorunlara yoğunlaşıp bir an önce onkoloji hastanesinin açılmasını, personel eksiklerinin giderilmesini, kanserle ilgili gerekli yasaların çıkarılmasını talep etti.

Birlik Asbaşkanı Sonuç Büyük Kanser Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ülkede son yıllarda yılda 600’e yakın kanser vakası görülmekte olduğunu belirterek, kanserle savaşın yapılabilmesi için öncelikle kanser insidansının ve yaygınlığının doğru bir şekilde tespit edilmesi,  koruyucu tedbirlerin alınması, tarama programlarının yapılması, erken tanı oranının artırılması ve etkin tedavi protokollerinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Ülkede tarama programlarının zaman zaman yapılması dışında diğer konulara ciddiyetle yaklaşılmadığını ifade eden Büyük,  Birlik olarak yıllardır hazırladıkları bildirgelerin bir tanesinin dahi hayata geçilmediğini öne sürdü.

Büyük, yapımı bitme aşamasında olan onkoloji hastanesinde, hazırlanmış projeye uyulmadığı uygunsuz birçok değişiklikler yapılmaya çalışıldığı, sağlık personelinin bir türlü belirlenemediğini gözlemlediklerini iddia ederek, bina bir türlü hizmete açılamadığı gibi, bina içinde çalışacak personelin de henüz belirlenmediğini iddia etti.

Mevcut hükümetin sağlık politikası olmadığını savunan Büyük, eksikliklerinin giderilerek onkoloji hastanesinin biran önce faaliyete geçirilmesi talebinde bulundu.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği,  Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında yarın  saat 17.00’de Prof.Dr.Mustafa Djamgoz sunumunda “Kanserde Epigenetik Mekanizmalar; Klinik ve Yaşam Tarzı Etkileri”, Prof. Dr. Özgür Özyılkan sunumunda “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” konulu konferanslar düzenleyecek.  Konferanssa tüm halk davet edildi.

1459850435.jpg