Evrim Kamalı

Lefkoşa’da askeri kampa girerek hırsızlık yapan zanlılar Erdoğan Topaloğlu ve Ali Sâriler, teminata bağlanmak üzere dün mahkemeye çıkarıldılar.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Sevki Arkoç olayla ilgili bulguları aktardı. Arkoç, zanlılar Erdoğan Topaloğlu ve Ali Sariler’in 2. Piyade Taburu’nun gözetimindeki bölgeye izinsiz girerek, kapısını kırdıktan sonra malzeme deposunda muhafaza edilen 2 adet klima iç ve dış ünitesi, 10 yangın tüpü, 10 tonluk bir kriko, 24 voltluk el tipi 8 projektörü çaldıklarını ifade etti. 

Zanlıların meseleyle ilgili şahadet verdiklerini ve iki adet klima iç ve dış ünitelerini aldıklarını kabul ettiklerini kaydeden Arkoç, zanlılar aleyhine “Askeri yasak bölgeyi ihlal, bina açma, hırsızlık ve sahtekârlıkla para temini” suçlarından dava getirildiğini belirtti. Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, ancak zanlıların etki etme olasılıklarının kalmadığını söyleyen Arkoç, uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Yurtdışına çıkamayacaklar

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadıyla yurtdışı çıkışlarının yasaklanmasına ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 60’ar bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.