Eşinin, kızını defalarca taciz ettiğini iddia ederek çocuklarıyla birlikte Kadın Sığınma Evi’ne sığınan H.K’nin yaşadıkları toplumda büyük infiale neden oldu.

Konuyla ilgili olarak Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ni arayan birçok sivil toplum örgütü, konunun araştırılması yönünde polise büyük görev düştüğünü vurguladı.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin haberini ihbar kabul eden polis müdürlüğü konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

“Kocam kızımı uykudan uyandırıp, giysilerini parçaladı…”

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan 37 yaşındaki anne H.K “Çocuğuma taciz var. Bu söylediğimin arkasındayım. Taciz üç defa oldu. Birinde duydum, diğer ikisinde de gördüm. Çocuklar karneyi alıp, üç ay tatile girdiklerinde bir defa oldu. Diğerleri sonra… İlkinde kız koştu geldi yanıma. İkincisinde itti. Üçüncüsünde daha kötü şey yaptı. Urbalarını yırtmaya çalıştı çocuğun. Çocuk uyuyordu. Ben o gün Mağusa’da işliyordum. Çok yorulmuştum. Uyumak istiyordum ama içimde bir huzursuzluk vardı. Eşimin uyumasını bekledim, o uyuyunca uyuyacaktım. Saat 03.00’e kadar uyuyamadım. Uykuya da hasrettim, ama uyuyamıyordum. Beklerdim bir şey olacağını… Kocam, direkt çocuğun odasına gitti, kızımın üzerinde eşofmanları vardı, yırtmaya çalıştı. Ben koştum, aldım kızımı çıktım, onu odaya kilitledim. Polise gitmedim” demişti.

“Bıçakladı, kendim yaptım dedim”

H.K eşinin bir kez de kendisini bıçakla yaraladığı iddiasında bulunarak, “eşim beni bıçakladı ama önce polise söyledim, sonra ‘kendi kendime yaptım’ dedim. Polis de beni yalan beyandan bir günlüğüne cezaevine yolladı” şeklinde konuşmuştu.