Ülkede trafik sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretilmesi hedeflenen Çalıştay, 17-18 Mart tarihlerinde Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirilecek.
2015 yılında ‘trafikte farkındalık’ sağlamayı hedefliyor. 

Taçoy, trafik konusunun dünyada büyük bir problem olduğunu, ülkemizde de çok can yaktığını belirtti.  Kazaların önlenmesi için alınan tedbirlerin dışında ek faliyetler olduğuna, çalıştayın da buna bir başlangıç teşkil edeceğine işaret etti. 

Dünyada her yıl 1 milyon 150 bin insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini 5 milyon insanın da kazalar sonucunda yaralandığını ifade eden Taçoy, ülkemizde de ölümlü trafik kazalarının sayısının dünyaya oranla oldukça fazla olduğunu dile getirdi.  2015 trafikte farkındalık yılı olacak diyen Taçoy, trafik konusunun insanlar tarafından konuşulması ve bilgilenilmesi altını çizdi. 

Taçoy, rakamlara bakıldığında bir dizi eylem planına daha ihtiyaç olduğu gözlemlediklerini söyleyerek,  2015 yılından başlayarak trafikte farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.  Düzenlenecek olan çalıştayda Türkiye’den gelecek konuşmacılar ve tüm trafik paydaşları yer alacak.  tüm trafikle ilgili birimlerin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı altında toplanması sonrasında yapılan ilk kapsamlı trafik çalışması olması açısından önemli olduğu belirttti.  2 gün boyunca sürecek olan çalıştay sırasında,  Emniyet kemerini kullanma bilincine yönelik, emniyet kemeri simülatör araç halkın kullanımı için yer alacak.  

Çalıştay sonuçları Trafik Komisyonu’nun yapacağı bilimsel, idari, yasal ve teknik diğer çalışmalar için öncelikleri içeren bir yol haritası oluşturacaktır.

Trafik’te misyon olarak belirlenen konular;

  • Etkin trafik güvenliği yönetimi ve denetimi uygulamak
  • Daha güvenli yollar ve ulaşım sağlamak
  • Daha güvenli yol kullanıcıları yaratmak
  • Kaza sonrası acil müdahaleyi geliştirmek
  • Standartlara uygun araç güvenliğini temin etmek

olarak özetlenebilir.

Bu misyonla ülkemizdeki Trafik için gelecekte arzuladığımız vizyon ise şöyle;

Uluslararası standartlarda altyapı ve yönetim imkanlarına sahip, yeterli ve güvenli ulaşım olanakları olan, kaza oranları asgari düzeye inmiş, araçlar ve sürücüler için çağdaş ve kaliteli ortama sahip bir trafik.

logo-calistay.jpg