GSM operatörlerinin yüzde 10 zam kararı çeşitli kesimler tarafından tepkiyle karşılanırken, “belki rekabet artar ve fiyatlar düşer” mantığıyla 3’üncü bir GSM operatörünün ülkeye getirilmesi konusu da gündeme geldi. Hatta bu konuda Bilişim Teknoloji ve Haberleşme Kurulu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük, 4G ile yeni bir cep telefonu operatörünün ülkeye gelmesi için ihaleye çıkılacağını ve bu konudaki çalışmalara başladığını bazı basın organlarına açıklamıştı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, gündeme gelen söylentilerin tamamen spekülatif haberler olduğuna değinerek, “Şu an 2015 eylem planı hazırlanmış değil. Eğer böyle bir konu gündeme gelirse herkesi haberdar edeceğiz” dedi.

“Şu an bir şey söylemek yanlış olur”

Taçoy, eğer ülkeye yeni bir GSM operatörünün gelmesi kararlaştırılırsa bunun 2015 yılından başlayarak 2020 yılına kadar uzanacak bir proje olacağını açıklayarak, “Şu an bu konu hakkında bir şey söylemek çok yanlış olur. Önümüzdeki haftaya kadar eylem planı hazır olur. O zaman gerekli açıklamaları yapacağız” şeklinde konuştu.

“Eğer yeni bir operatör adaya gelirse bu TTNET mi olacak?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Bakan Taçoy, “Bunun hangi şirket olacağı veya ihale usulü mü yoksa anlaşma yoluyla mı olacağını şu an söylemem imkânsız. Yasaların ve tüzüklerin iyice incelenmesi gerekmektedir” dedi.

“Yeni bir oluşum söz konusu değil”

TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan,  KKTC’de zaten 3 telefon operatörü olduğunu ve bunlardan birinin Telekomünikasyon Dairesi olduğunu belirterek, eğer 4’üncü bir GSM operatörünün ülkeye gelmesi gündeme gelirse bunun Telekomünikasyon Dairesi yasa ve tüzüğüne göre Daire’nin ortağı ve idarecisi olacağı bir yapı altında gelebileceğini söyledi. Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’nin Türkiye TTNET ile istişare içinde olduğu ve Avea GSM operatörünün adaya geleceği yönündeki söylemleri “dedikodu” diyerek yalanlarken, “Telekomünikasyon Dairesi 1994 yılından bu yana dış aramalarda zaten TTNET ile ortak çalışıyor. Son zamanlarda da iddia edildiği gibi yeni bir oluşum söz konusu değildir” dedi.

Gündemde böyle bir konu yok

Yaptığı bazı açıklamaların yanlış anlaşıldığını da ifade eden TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan, şu anda Telekomünikasyon Dairesi’nin gündeminde yeni bir GSM operatörünün KKTC’ye gelmesiyle ilgili bir konu bulunmadığını kaydetti.