Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy, Kıbrıs Türk Televizyonlar Birliği’nden bir heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Birlik Başkanı Ali Özmen Safa, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy’a yürüttüğü çalışmalarla ilgili başarılar dilemek, Türkcell ile yaptığı görüşme konusunda bilgi almak ve sorunlarını aktarmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İçten ve dıştan haksız rekabetle karşılaştıklarını, özellikle Türkiye’den reklamlarla ilgili haksız rekabetle yüz yüze olduklarını kaydeden Safa, bunun karşısında özel televizyonların ayakta durabilmesinin çok zor olduğunu belirtti. Safa bu konuda bir şeyler yapılarak özel televizyonların varlığının sürdürebilmesinin mümkün kılınmasını istedi.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy  da çözülemeyecek sorun olmadığını, sorunların çözümü için uğraş verdiklerini söyledi.

Türkcell’e gerçekleştirdikleri görüşmede elde ettikleri bilgiler ışığında bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bazı projeleri ön plana çıkardıklarını kaydeden Taçoy, bunların televizyonların yayıncılık kalitesi açısından çok olumlu olduğunu ifade etti.

Projelerden birinin 4G’ye geçileceği için mobil operatörlerde 800’lü frekansların kullanılmasıyla ilgili olduğunu belirten Taçoy, tüm dünyada 4G’nin bu frekans üzerinden verildiğini ve en verimli yol olduğunu ifade etti.

Güney Kıbrıs ve KKTC’deki bu frekansları ölçmek için çalışma başlattıklarını da dile getiren Taçoy, yürüttükleri çalışmalar ve planlarıyla ilgili teknik bilgiler verdi.

Televizyonları analog yayıncılıktan çıkarıp sayısal yayıncılığa sokmak için çalışma içersinde olduklarını belirten Taçoy, bunun öngörülenden daha düşük bir maliyete mal olması için de çalışma yaptıklarını ifade etti.

Taçoy, televizyonların var olan uydularının tek transponder içine aldıklarını, bu şekilde maliyeti düşürdüklerini de anlattı ve televizyon kanallarının arama motorları içerisinde olmasının şartlarının da oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Taçoy amaçlarının televizyonların gelecekle ilgili yayın politikalarına katkı koymak, yüksek çözünürlüklü yayıncılık yapan dünya standartlarına çıkabilmeleri için onlara destek vermek olduğunu da söyledi.