Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy,  Lefkoşa- Girne anayolu üzerinde başlatılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,  Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde bulunan ve uzun zamandır yol sorunu yaşayan “Evivva Lavinium Sitesi”ne Dikmen yönünden giden yolda asfaltlama çalışması başlatıldı.

Çalışmaları inceleyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy,  siteye ilkel şartlardaki ulaşımı gidermek için modern tarzda, imkanlar elverdiği ölçüde asfaltlama yapıp, ulaşımı daha iyi şartlarda sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

Taçoy, Girne Çevre Yolu’nda yeni dizaynla sitelere giriş çıkışın belli kavşaklarla sağlanabilmesi için de çalışmaların devam edeceğini söyledi.

 Evivva Lavinium Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Özbahadır, yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, anayoldan siteye giriş çıkışın sağlanmasını da arzuladıklarını söyledi.

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ise asfaltlama çalışmasının bölge insanının sıkıntılarını giderme amacı taşıdığını belirterek, bölgeden gelen diğer talepleri de karşılamak için çalışmalara devam edeceklerini anlattı.

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, siteye  ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını kaydederek,  işbirliği ile bu sıkıntının ortadan kalktığına işaret etti ve “Bu, bölgeye yatırımdır. İnsanımız rahat edecek” dedi.

1435146895.jpg