Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve haklarını teslim edebilmek için, birçok yeni düzenlemeler gerçekleştireceklerini belirterek, "amaç halkın refah seviyesini yükseltmek " dedi.

Bölge toplantıları kapsamında, Girne’ye bağlı Karşıyaka ve Çamlıbel köylerine ziyaretlerini gerçekleştiren Taçoy’a, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile Girne İlçe yönetimi de eşlik etti.

Buralarda vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaşan DP Ulusal Güçler heyeti, halkla tek tek tokalaşarak, onlarla sohbet ettiler.

TAÇOY: “HALKIMIZ KISMİ VE HİBE KREDİLERDEN YARARLANMALI”

Her vatandaşın öncelikleri olduğunu ve hak ettiği yerde olması gerektiğini düşünerek çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Bayındırlık ve Ulaştıma Bakanı Hasan Taçoy; “her zaman sahadayız, vatandaşlarımızın tümüyle sürekli bir iletişim halindeyiz. Bunun artı yönlerini de bire bir yaşıyoruz. Çünü DP Ulusal Güçler olarak bizler herkesi kucaklayan, her görüşten insanımıza eşit hizmet sunan bir yaklaşımla hareket ediyoruz” diye konuştu.

Taçoy, konuşmasının devamında ‘Asrın Projesi’ olarak bilinen Türkiye’den su getirme projesiyle özellikle bazı bölgelerde tarımın gelişebileceğini söyleyerek, bu yönde vatandaşı teşvik etmek gerektiği konusunda bilgi verdi.

Buna bağlı olarak gerek tarımsal gerekse çok yönlü projelerde ve yatırımlarda hükümetin kısmi hibe ve teşvik kredilerinden de bahseden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bu kredilerden yararlanılmasını istedi.

BEROVA: “BİRE BİR TEMASLARDA ELDE EDİLEN BİLGİLER, İLETİLEN BEKLENTİLER NETİCEDE KISA VE ORTA VADEDE SOMUT OLARAK GÖRÜLÜYOR”

Her konuda özellikle eğitim konusundaki sıkıntı ve beklentileride değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, verilen desteğe teşekkür etmek ve sorunları dinlemek amacıyla yaptıkları gezilerde bölgelerin ihtiyaç fotoğrafını çektiklerini belirterek, bire bir temaslarda elde edilen bilgilerin ve kendilerine iletilen beklentilerin neticesinin kısa ve orta vadede somut olarak görüleceğini söyledi.