Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, çevre yollarındaki aydınlatmanın hangi kuruma ait olduğu konusunda bir kararsızlık bulunduğunu belirterek, tüm kavşakların aydınlatılması ve sorunların giderilmesi amacıyla yetkinin tek bir merkezde toplanması için çalıştıklarını ifade etti.

Taçoy, Girne Amerikan Koleji’nden bir grup öğrenciyi kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, kabulde Hasan Taçoy, öğrencilerin Ercan Havalimanı, trafik ve cep telefonları ile ilgili sorularını yanıtladı.

Taçoy, soruları yanıtlarken Ercan’ın şu anki haliyle yılda sadece 3 milyon kişiye hizmet verdiğini, yapılacak değişimlerle 10 milyon kişi kapasitesine ulaştırılacağını, 3 bin 200 metrelik ikinci bir pist yapılacağını, bin 500 araç kapasiteli kapalı, bin 500 araç kapasiteli de açık park yeri inşa edileceğini anlattı.

Bakan Taçoy, ülkede bir pilotaj eğitim merkezine ihtiyaç duyulduğunu, Uluslararası Havacılık Teşkilatı’nın KKTC’ye koyduğu ambargoların ilelebet devam etmeyeceğini belirtti.

Çevre yollarındaki aydınlatmanın hangi kuruma ait olduğu konusunda bir kararsızlık bulunduğunu belirten Taçoy, tüm kavşakların aydınlatılması ve sorunların giderilmesi amacıyla yetkinin tek bir merkezde toplanması için çalıştıklarını ifade etti. Taçoy, trafik konusunda ise eğitimlerin ana sınıftan başlaması gereğini, bu konudaki projelerini Milli Eğitim Bakanlığı ile tartışacaklarını söyledi.

İletişim ücretlerini çok daha ucuzlatmak istediğini, Aralık ayında yapılan indirimin tatmin edici olmadığını, öğrencilere yönelik bir indirim daha öngördüklerini ifade eden Taçoy, piyasadaki rekabet ortamının kızışması için Mobil Cihaz Kayıt Sistemlerini ülkeye getirmek, ses ve data transferi iletişimini 3G’den 4G’ye taşımak istediklerini, projeyi Nisan ayına kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.