Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy,  Rüşat Aydoğan başkanlığındaki Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti heyetini kabul etti.

Taçoy, KKTC’nin her zaman Anavatan Türkiye’nin desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek, Kıbrıs’ın stratejik önemine vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk halkına ve dolayısıyla Türkiye’ye dünya tarafından izolasyon ve ambargo uygulandığını kaydeden Taçoy, Kıbrıs’ta yaşananların suçlusunun Kıbrıs Türk tarafı  gibi gösterilmeye çalışıldığını ancak esas suçlunun barış ve birarada yaşama çağrısına cevap vermeyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan olduğunu söyledi.

TAÇOY: “BİZİM MESELEMİZ BİZİM EKONOMİK GELECEĞİMİZDİR”

Kıbrıs sorununun daha fazla sürmemesi gerektiği ifade eden Bakan Taçoy, “Bizim meselemiz bizim ekonomik geleceğimizdir. Biz bunun üzerinde çalışıyoruz. Bizim dünyaya açılış kapımız sadece ve sadece anavatan Türkiye’dir. Bunun  daha ileriye gitmesi umudumuzdur” dedi.

Taçoy, Kıbrıs sorununun şu anda doğalgaza uzanarak kabuk değiştirdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Liderler, bir ortak metne imza koyduysa, iki tarafın egemenlikleri eşittir. Her iki tarafın da rızası olan ortak görülen alanlara müdahale etmemeleri gerekir. Bu sadece bir art niyettir ve Rum tarafı da bu art niyeti ortaya koymuştur. GKRY gerekirse bir platform daha kurulmasına karar verirse, Türkiye ile birlikte KKTC de o sahalar içinde ayrı bir sondaj yapmak ve oraya bir platform kurmak mecburiyetindedir. Kendi imzaladığın metne saygın yoksa sana ancak mütekabiliyet yasası ile cevap verilir.”

Taçoy, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin geri adım atmaması halinde biz bir adım gideriz ve o ekonomik değere bizim de sahip olduğumuzu gösteririz. Şartları sadece Rum Yönetimi’nin koyması değil şartları ortak ortaya koymak gerekir. Bizim yanımızda güçlü bir Anavatan vardır” dedi.

Taçoy, Türkiye ile ilişkileri daha da geliştirerek, KKTC’nin iktisadi ve ekonomik gelişimini sağlayacak formülleri bulma çalışması içerisinde olduklarını da ifade etti.