BRT’de yayınlanan Yeni Gün Haber programına konuk olan Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CTP-UB koalisyonu üç ayı doldurmadan kabinede değişiklik yapıldığına işarat eden Taçoy, değişikliğin gereği konusunda topluma daha doyurucu bir açıklama yapılmasını istedi.

“Bu işin içinde bir bit yeniği var” diyen Taçoy kabine değişikliğini parti içindeki sıkıntıların bir yansıması olduğunu savundu.

Türkiye’den gelen suyun yönetim ve işletmesine ilişkin soruları da yanıtlayan Taçoy, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Demokrat Parti Ulusal Güçler hükümeti döneminde gereken çalışmaları yapıldığını ve bu konuda bir master plan oluşturulduğunu söyledi.

Devam eden müzaker sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Taçoy, DPUG olarak tutanakları takip etderek süreçle ilgili bilgilenmeye çalıştıklarını, Cumhurbaşkanı ve Müzakereci ile zaman zamn biraraya gelme imkanı bulduklarını ifade etti.

Tutanaklarla halka söylenenler arasında ciddi farkılılıklar olduğunu da öne süren Taçoy, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın söylemlerinin halkın umutlarını çok yukarılara çektiğini kaydetti.