Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG), Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un partiden istifa ettiğini açıkladı.

DPUG Basın Merkezinden yapılan açıklamada, “Sayın Taçoy bugün istifa mektubunu Genel Merkeze göndererek, istifasını sunmuş ve bu istifa Genel Başkan tarafından kabul edilmiştir” denildi.

Açıklamada, dün akşam toplanan DPUG Merkez Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında da bilgi verildi.

Açıklamaya göre, dün akşam gerçekleştirilen toplantıda; DPUG Kurultayına sunulacak mali rapor yanında son günlerde televizyon programlarında konuşulan “DPUG-UBP birleşmesi” konusu ile parti genel sekreterliğini yürüten Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un görevleri hususu ele alındı.

Açıklamada, DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın, Genel Sekreterden; “görevi yürütmeyecekse iade etmesi” talebi üzerine Taçoy’un, genel sekreterlik görevini iade ettiği belirtildi.

Açıklamada, MYK’nın; “UBP-DPUG Birleşmesi” diye bir gündemin olmadığını, ancak özellikle dış politikada “kesişen bir duruşun olduğu” gerçeğinden hareketle ihtiyaç duyulduğunda ancak işbirliği yapılabileceğine işaret ettiği ve “bu söylemin süratle terk edilmesi” talebinde bulunduğu belirtildi.

DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın da, son zamanlarda basında sıkça gündeme getirilen “bazı milletvekillerinin istifaya hazırlandığı” söylentilerini de gündeme getirdiği belirtilen açıklamada, Denktaş’ın, “Böyle niyeti olan arkadaşımız varsa derhal istifa etmelidir. Ya birlikte yola devam edeceğiz veya yollarımızı şimdi ayıracağız” dediği, ayrıca bu konuda partililerin duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği kaydedildi.