Eniz Orakcıoğlu

Ombudsman Dizdarlı ve Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu arasındaki Ercan’la ilgili tartışmalar günlerdir hız kesmezken, Eski Ulaştırma Bakanı Taçoy, ortada bir hata olduğunu söyledi

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a konuşan Eski Ulaştırma Bakanı Hasan Tacoy  denetimle ilgili projenin kendi bakanlığı zamanında da var olduğunu anımsatarak, “Bu proje kapsamında komiteler kurmuştuk ama maalesef bizim dönemimiz bunu gerçekleştirecek kadar uzun olmadı” dedi.

Taçoy, sıfır maliyetle bu konuyu çözmeye çalıştıklarını vurgulayarak “Biz devletin denetimini devlet yapar düşüncesiyle yola çıkmıştık. Bizden sonra gelen bakan Ercan’da yapılacak olan denetimleri bu şekilde yapmayı tercih etti” şeklinde konuştu.

Ombudsman Emine Dizdarlı ve Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu arasında Ercan konusunda çıkan  tartışmalar günlerdir hız kesmeden devam ediyor. Konuyla ilgili Yeni Bakış’a konuşan Eski Ulaştırma Bakanı Taçoy, denetim konusunda kendilerinin de bir çalışması olduğunu anımsatarak, “Bu konuyla ilgili bir komite kurulmuştu. Amaç sıfır maliyetti ve bize göre devletin denetimini devlet yapar” dedi.

“Bir hata var”

Taçoy, sözlerine şöyle sürdürdü; “Ercan’ı işleten şirketin denetiminin ihalesiz bir şekilde Türkiye’den bir şirkete verilmesi konusuyla ile ilgili bir hata olduğuna inanmaktayım. Sayın bakan bu iddialarla ilgili cevabı verecektir. İhalenin nasıl yapılacağı yasalar da açıkça bellidir. Devletin zarara uğramayacağı herhangi bir şekilde de bu işler yapılabilmektedir.”

Tartışma nasıl başladı

Ombudsman, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun ihalesiz bir şekilde Ercan işletmecisi olan T&T şirketini denetleme görevi verdiği yurt dışındaki bir şirketten 50 ay süreyle vergisiz toplam 11 milyon 250 bin ABD Dolarlık hizmet alımı gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Bunun üzerine Bakan Ertuğruloğlu ise bu iddiaları yalanlayıp, bu parayı T&T şirketinin ödeyeceğini belirtmişti.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi