Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Taçoy, Diyalog TV’de katıldığı Detay programında Aytuğ Türkkan’ın cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorularını yanıtladı.

Eroğlu’nun UBP ve DP tabanındaki küskünlere çağrı yaptığını anımsatan Taçoy, bu çağrıların seçimi birinci turdan bitirmek için yapıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla bir gün boyunca dört ayrı etkinlikte beraber olduğunu ifade eden Taçoy, “Derviş Bey’e büyük ilgi var onu söyleyebilirim. Kendisiyle ilk defa bir araya gelen insanlar oldu, Onun elini ilk kez sıkanlar vardı. Bu insanların büyük çoğunluğu delege dışındaydı ve Eroğlu’na destek verdiler” dedi.

Halkın verdiği mesaj ve kümelendiği yerin önemli olduğunu ifade eden Taçoy, “Bu kümelenme Sayın Eroğlu’nun çevresindedir” diye konuştu. 
Taçoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes çalışıyor ama bir şey söyleyeyim… Herkes eğer biraz daha çalışırsa ben diyorum ki bu seçim ilk turdan biter. Ben bu iddiayı yapıyorum. Seçimin birincisi bellidir, şimdi herkes kimin ikinci veya üçüncü olacağını tartışıyor çünkü bu kesinleşmiş değildir. İşte o nedenle ilk turdan işin bitebileceğini söylüyorum.”