Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarına “ Kimsenin işinde ve aşında gözümüz yok. Telefon Dairesi çalışanları atılacak durdurulacak laflarına aldırış etmeyin” dedi.

Bakan Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının bilgi birikimi ve tecrübesine de işaret ederek, “Kıt kanaat elde ettiğimiz insan gücü ve tecrübeyi başka yerde aramaya ihtiyacımız yok” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Baklanı Hasan Taçoy bu sabah Gazimağusa Telekomünikasyon Dairesi’ni ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi.
Bakan Taçoy’a ziyareti sırasında Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu da de eşlik etti.

Bakan Taçoy ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretlerinin amacının çalışanlarla bir araya gelip onların cevap aradığı bir çok soruyu yanıtlayarak doğru bilgilendirmek olduğunu ifade etti.

Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi’yle ilgili asıl amaçlarının; Telekomünikasyon Dairesi’nin değerini artırabilmek, öz kaynaklarının daha fazla değer bulması,  sabit telefon kullanım sayısı ve konuşma sürelerini artırabilmek olduğunu bu konuda birtakım çalışmaları bulunduğunu belirtti.

Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi’nin imkanlar dahilinde taleplere yanıt verebildiğini de kaydetti.

Taçoy, konuşmasının ardından çalışanların sorularını da yanıtladı.

1435652769.jpg

DİNÇYÜREK

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de, Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının özverili çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, bir kurumu çalışanların özverisi ile yüksek performansın ayakta tuttuğunu kaydetti.

Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarına bugüne kadar gösterdikleri çaba için teşekkür eden Dinçyürek,  kurumların daha etkin ve verimli çalışması konusunda devlete de düşen görevler olduğunu kaydetti.

SOYSAN

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan da, Telekomünikasyon Dairesi’nin sosyal devlet anlayışıyla kamu hizmeti verdiğini vurgulayarak, Gazimağusa bölgesinin turizm ve öğrenci sayısı nedeniyle geliştiğini buna bağlı olarak da abone talebi sayısının arttığını kaydetti.

Telekomünikasyon Dairesi’nin gelirlerinin bütçeye aktarıldığını, yatırımlarının ise bütçeden talep edilerek gerçekleştirildiğini anlatan Soysan,  Telekomünikasyon Dairesi’nin kendi yatırımlarını kendisinin yapabileceği idari ve mali açıdan özerk yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi.

ŞAH

Gazimağusa Telekomünikasyon Dairesi Müdür Vekili Doğan Şah da, Daire ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Şah,  Gazimağusa şubesinde 88 personel ile 28 bin sabit telefon ve 5 bin ADSL abonesine hizmet verdiklerini, sorumluluk alanlarında 26 santral bulunduğunu belirterek, personel yetersiz olmasına karşın özveriyle çalışarak açığı kapattıklarını kaydetti.