Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Güney Kıbrıs ile telefon bağlantısına ilişkin çalışmalarda Telekomünikasyon Dairesi dahil tüm operatörlere eşit haklar verilmesi gerektiğini söyledi. Taçoy, “Bugünkü şartlar kalmayabilir, GSM ile PSDL (sabit hat) operatörü olarak ayrılan hizmetler ileride tek çatı altında verilebilir” diye de ekledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, yenilenen Telekomüminikasyon Dairesi Girne Şubesi’ni ziyaret ederek incelemede bulundu.

Saat 09.00’da gerçekleşen ziyarette Girne Şube Müdürü Şakir Bostancı ve personelle bir araya gelen Taçoy, ardından binayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Taçoy’a ziyaretinde Daire Müdürü Doğan Şah ve Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan da eşlik etti.

DAİRENİN BEYNİ…

Çalışanlara daha sağlıklı ve yaşanabilir bir ortamda çalışma imkanı sağlayan tadilatın motivasyonu artıracağına inandığını söyleyen Taçoy, ülkeye yurtdışı giriş ve çıkış bağlantılarının yapıldığı bu şubenin Telekomünikasyon Dairesi’nin beynini oluşturduğunu kaydetti.

Sürekli gelişen Girne bölgesinin ihtiyaca yanıt verebilecek konuma getirilmesi ve teknik altyapının ileri taşınması konularını daire yetkilileriyle görüşüp değerlendireceklerini belirten Taçoy, dairenin gelirleri ile kullanma saatlerinin artırılması konularında da projeler hazırlanacağını vurguladı.

OPERATÖRLERE EŞİT  HAKLAR VERİLMELİ… İLERDE TEK ÇATI

Taçoy, Güney Kıbrıs’la GSM bağlantısı konusunda yapılan çalışmalara değinirken de özetle şunları söyledi:

“Bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlerde Güney Kıbrıs ile iletişimin sağlanabileceği yönünde haberler çıkıyor. Bu nokta mevzu bahis olduğu zaman biz bazı eksiklikleri gündeme getiririz. İnşallah bu konularda Cumhurbaşkanlığı gelinen aşamayı bizle ve teknik komitelerle, sendika ile tartışır. Nasıl olabileceği ve ülkemizdeki 3 operatörün bundan nasıl yararlanabileceği gündeme gelir. Bizim amacımız operatörlerin tümünün eşit olması ve onlara eşit haklar verilmesi. Telekomünikasyon Dairesi her ne kadar devletin bünyesi altındaysa da piyasanın bir parçasıdır ve bu haktan onun da faydalanması gerekir. İleride bugünkü şartlar kalmayabilir; GSM ile PSDL (sabit hat) operatörü olarak ayrılan hizmetler tek çatı altında verilebilir…”

SOYSAN: “ÇALIŞANLAR ÇOK DAHA İYİ ÇALIŞMA ORTAMINA KAVUŞTU”

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan da Taçoy’a ziyareti için teşekkür etti ve dairenin tadilatıyla çalışanların çok daha iyi çalışma ortamına kavuştuğunu kaydetti.

Çalışanların hak ve kazanımlarını koruma yanında hijyen ve güvenilir ortamlarda çalışma imkanı yaratmanın da sendikaların görevleri arasında bulunduğunu ifade eden Soysan, bu konudaki girişimlerin sonuç vermesinden memnuniyet belirtti.

Telekomünikasyon Dairesi Girne Şubesi’nin en büyük sıkıntısının teknik personel azlığı olduğunu da söyleyen Soysan, çalışan sayısının gelişen kent ile artan nüfusa göre artması gereğine vurgu yaptı.

ŞAH: “44 YIL SONRA İLK KEZ…”

Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Doğan Şah da, Girne şube binasının 44 yıl aradan sonra ilk kez tadilat geçirdiğini söyledi.

Şah, yaklaşık 20 bin sabit hat, 4 bin civarında da ADSL abonesi bulunan şubenin Girne bölgesine toplam 36 personelle hizmet verdiğini ekledi.