Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, İskenderun’daki temasları çerçevesinde beraberindeki heyet ile LimakPort limanını ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Taçoy, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Genç İşadamları Derneği Başkanı Gökhan Gökten ile birlikte Limak Port İskenderun limanını gezdi.

Taçoy ile beraberindekilere brifing veren LimakPort İskenderun Limanı Ticari Direktör Gündüz Arısoy, 36 yıllığına özelleştirilen limana kısa sürede yaptıkları yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi aktardı. Gündüz, yatırımların devam edeceğini, LimakPort İskenderun’un bölgede derinlik ve büyüklük bakımından yanaştırılabilecek bir liman olduğuna dikkat çekti.

Arısoy brifing sonrasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Toçay ile beraberindeki heyete, liman sahası içerisinde yaptığı gezide, vinçler, çalışmalar ve yatırımlar hakkında yerinde bilgiler verdi.

Ziyaret sırasında konuşan Taçoy, KKTC’deki limanlarda yapılanmaya gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Deniz limanlarının ithalat ve ihracat için tüm dünyada çok etkili bir konuma sahip olduğunu düşündüğünü kaydeden Taçoy, İskenderun Limanı’nın hedefleri belirlerken ortaya konulan politikalardan etkilendiğini belirtti.

Taçoy şöyle devam etti:

“Birlikte hareket ediyoruz, tüm paydaşlarımızın görüş ve düşüncelerine önem veriyoruz. İskenderun’da yaptığımız incelemelerde sadece bilgi sahibi olmuyoruz, aynı zamanda da geleceğe yönelik yapılacak olan çalışmaları hep birlikte yerinde tespit edip, ortak hareket etmek temel hedefimizdir.”

1422102312.jpg

1422102324.jpg