Taçoy, Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) yetkililerini kabul etti. 

AYTAÇ

Birlik Başkanı Menteş Aytaç, sektörün sıkıntılarını aktarmak ve gelecekte yapılabilecekleri birlikte planlamak adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kısa vadede sorunlara çözümler üretmek, uzun vadede ise ülkede kamu taşımacılığını geliştirmek adına neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediklerini kaydeden Aytaç, sektör adına düzenli bir sistemi ülkeye kazandırmanın arayışı içinde olduklarının altını çizdi.

Aytaç, üniversitelerin taşımacılık alanına karışmamaları gerektiğini savunarak, “Bu ülkede herkes kendi işini yaparsa sorunlar çözülür, yoksa kavga olur” dedi.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, ülkenin kahrını çeken bu sektör için ellerinden gelenleri yapmak istediklerini kaydederek, bugünden itibaren işbirliğini arttırarak devam ettireceklerini vurguladı.

Taşımacılık yaparak ekmeğini kazananlarının geç saatlere kadar çalışmak zorunda kaldıklarını ifade eden Bakan Taçoy, bu sektörün sorunsuz devam etmesinden yana çözüm üretmek için burada olduklarını söyledi.

Taçoy, “Tüm sistemin düzelmesine yönelik bir düşüncem vardır. Bunları sizle konuşacağız. Benim arzum adanın dört bir yanına sizinde onaylayacağınız ve insanlarımızın ucuz diye nitelendirebileceğimiz hatırı sayılır ekonomik dengesi olan tarifeli seferler düzenlemek. Bu konuda biz bir çalışma başlattık” dedi.

Taçoy, elinde taşımacılık izini olan şahıs sayısının oldukça fazla olduğunun da altını çizerek, bunların bir kayıt altına alınması gerekliliğine dikkat çekti.

“Bunu bir proje olarak tasarlayacağız, bu proje kapsamında teşvikler gündeme gelecek ve teşvikler yasasını gündeme taşıyacağız” diyen Taçoy,  toplu taşımacılığı bulunduğu şu andaki noktadan çok daha ileriye taşıyacaklarını söyledi.

Taçoy, bir tüzük değişikliğine de gidildiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

“Tüzüğümüzde bir değişiklik olacak. Bu değişikliğin içerisinde, KKTC vatandaşı olmayan kişilerin araç kullanması ve bunlar için belli bir süre ta ki onların sistemden dışarıya çıkarılması ve KKTC vatandaşlarının toplu taşıma araçlarını kullanmasını sağlayabilmek.”