Taçoy, bugün Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul etti.

Kabulde Bakanlık ve LTB’den şube amirleri ile müdürler de hazır bulundu. 

HARMANCI: “SORUMLULUKLARIN KESİŞTİĞİ YERLERDE ORTAK PROJELERE HAZIRIZ”

Harmancı kabulde yaptığı konuşmada, Bakanlıkla uzun süredir diyalog ve işbirliği halinde olduklarını kaydederek, devletin üzerine düşen sorumluluklar ile belediyenin üzerine düşen sorumlulukların kesiştiği yerlerde ortak projeleri değerlendirmek için Taçoy’la görüşmek istediklerini ifade etti.

Harmancı, Şehit Ecvet Yusuf Caddesi’nde öngörülen uygulamaları paralelleştirmek, Fazıl Küçük bulvarıyla ilgili ortak tutum belirlemek, Lefkoşa’daki yeni mezarlıkla ilgili yolların planlanması konusunda işbirliği yapmak ve trafik sorununu çözmek için akıllı kavşak sistemiyle ilgili bilgi vererek 2015 yılını değerlendirmek istediklerini kaydetti.

TAÇOY

Bakan Taçoy da konuşmasında Lefkoşa’nın çok şanssız dönemler geçirdiğini ifade ederek, Lefkoşa’da yapılması gereken çok iş olduğunu ve bunun altından LTB’nin yalnız başına kalkmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Şehit Ecvet Yusuf Caddesi’nin üst yapı işlerinin devletin sorumluluğunda olduğunu anlatan, LTB’nin projesi ile bu altyapı işlerinin birleştirilmesi gerektiğini kaydeden Taçoy, Haydar Aliyev Sokağı ile eski Sabri Orient’ten Citroen’in önündeki ışıklara kadar olan kısmı düzenlemeye yönelik projeler olduğunu ifade etti.

Kavşaklar konusunda Karayolları Dairesi’nde faaliyet başlatıldığını da aktaran Taçoy, Sanayi Bölgesi’ndeki su baskını sorununu çözmek için de çalışma yapıldığını kaydetti.

Yeni mezarlık yoluna çıkış çalışmalarının projelendirildiğini de dile getiren Taçoy,  yeni mezarlık yolundan Hamitköy’e çıkış sağlanacağını dile getirdi.

Taçoy, Bakanlık olarak belediyelerle işbirliği yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.