Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bugün Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanan ve çevre dostu Hibrit motorlu araçların seyrüsefer değişikliklerini içeren “Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısı” kapsamında yıl sonuna kadar dizel ve benzin araçların seyrüsefer ücretlerinin de “iyileştirme yapılarak” eşitlenmesinin hedeflendiğini söyledi.

Taçoy, bugün onaylanan yasada mazotlu ve benzinli araçların ilk kayıt ücretlerinin eşitlendiğini, ancak seyrüsefer fiyatlarının mazot araçlarda daha pahalı olduğunu belirterek, bu farkın bütçede yapılacak düzenlemelerle yıl sonuna kadar giderileceğini kaydetti.

Bakanlık olarak trafiğe olan duyarlılığın artırılması için yaptıkları çalışmalar kapsamında “Trafik Dairesi Bina Projesi”ni tamamladıklarını ve ihale aşamasına getirdiklerini ifade eden Taçoy, Lefkoşa’da KTHY binası arkasında bulunan araziye yapılacak binanın ihalesini en erken zamanda vereceklerini kaydetti.

Taçoy, 1 Temmuz’dan itibaren taksilerde artık çalışma izinli şoförlerin çalıştırılamayacağını da hatırlatarak, bu uygulamanın otobüslerde ise 1 Ocak 2016’dan itibaren yapılacağını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bugün Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanan “Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı TAK’a değerlendirdi.

Taçoy, yasanın çevre dostu hibrit araçlar, limuzinler, müze araçları, klasik ve ralli araçları ile belediyeler ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği araçlarının seyrüseferlerine düzenlemeler getirdiğini, ayrıca farklı fiyatlandırmalar yapılan benzin ve dizel araçların ilk kayıt ücretlerini eşitlediğini kaydetti.

İkinci adımın benzin ve dizel araçların seyrüseferlerinin eşitlenmesi olduğunu ifade eden Taçoy, bunun da yıl sonuna kadar yapılmasının hedeflendiğini söyledi.

Taçoy, bakanlık olarak trafiğe karşı olan duyarlılığı ön plana çıkarmayı amaçladıklarını, bu kapsamda çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, “Trafik Dairesi Bina Projesini” tamamladıklarını kaydetti ve en erken zamanda ihale sürecini başlatacaklarını anlattı.

Taçoy, binanın; Lefkoşa’da KTHY binaları arkasında bulunan Araç Kayıt yanına yapılacağını, ayrıca bina içerisinde e-devlet projesi kapsamında Sürüş Ehliyetleri, Araç Kayıt Dairesi, Trafik Dairesi, Sınav Komisyonu ve İzin Kurulu’nun bulunacağını kaydetti.

Bakan Taçoy, vatandaşlara bir hatırlatmada da bulunarak, 1 Temmuz tarihinden itibaren artık taksilerde KKTC vatandaşları ile Beyaz Kimlik sahibi kişilerin çalışacağını ifade ederek, taksilerde çalışma izinli kişilerin çalıştırılamayacağını vurguladı.

Taçoy, aynı uygulamanın 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren otobüslerde de uygulanacağını kaydetti.