Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bakan Taçoy incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, bina tadilatının çalışanın ve abonelerin rahatını artırmak için önemli olduğunu belirterek, çalışanlara rahat bir ortam yaratmanın gereğine işaret etti.

Taçoy, Güzelyurt’un gelişen bir bölge olduğuna ve bölgede öğrenci sayısının giderek arttığına vurgu yaparak, planlamaların artan öğrenci sayısının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğini söyledi.

Bölgedeki fiber optik altyapısının artırılması ve öğrencilere daha iyi internet hizmeti verilmesinin önemine değinen Taçoy, bölgenin ihtiyaçlarını gözlemleyip 2016 projeleri içerisine daha fazla katmak istediklerini söyledi.

TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan da, amaçlarının Telefon Dairesinin kamusal değerini artırmak ve sosyal devlet anlayışıyla halkın daha ucuz, kaliteli ve güvenli hizmet almasını sağlamak olduğunu ifade ederek, sendika olarak bu amaçla Bakanlıkla sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Telekomünikasyon Dairesi Müdür Vekili Doğan Şah da, Güzelyurt Şubesinin en az ihtiyacı olan şube olduğunu kaydederek, tüm personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Telekomünikasyon Dairesi Güzelyurt Şubesi Müdür Vekili Ersoy Aykın da, 8 bin dolaylarında abonesi bulunan Güzelyurt şubesinin bina tamiri için Bakan Taçoy’a teşekkür ederek, ADSL alanında sıkıntıları olmadığını, isteyenlere hizmet verebileceklerini söyledi.