Bakanlıktan verilen bilgiye göre, görüşmede konuşan Dernek Başkanı Günay Kibrit, Engelliler Haftası dolayısıyla kendilerine yapılan ziyaret için teşekkür etti.

Engellilerin yaşadığı sıkıntılar ile engelliler için olması gerekenler hakkında bilgi veren Kibrit,

dernek olarak engellilerin toplumla iç içe yaşaması gerektiğine inandıklarını ve hep bu yönde çalıştıklarını ifade ederek, evinde kapalı olan engellileri topluma kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

TAÇOY

Bakan Taçoy ise, engellileri sadece Engelliler Haftasında hatırlamanın önemli olmadığını, bu haftanın sadece bir araya gelmek için bir fırsat olduğunu söyleyerek, Engelliler Haftasının sorunları daha iyi anlamaya çalışmak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılması gerekenleri değerlendirmek, yanlış yapılanları gözden geçirmek için iyi bir vesile olduğunu kaydetti.

Taçoy trafikte herkesin ister yaya, ister araç sürücüsü, ister engelli olsun tüm faaliyetlerden yararlanabilmesi için çalışma yürüttüklerini anlattı ve “Trafik konusunda farkındalık yaratmak asli görevimizdir” diye konuştu.

“Ülkemizde yaşayan tüm engellilerimizin ‘Engelliler Haftasını’ kutlarım. Engelsiz bir gelecek, engellenmeden yaşayabileceğimiz bir çevre, ötekileştirilmeden yaşanabilecek bir toplum imkanı yaratmak boynumuzun borcudur" diyen Taçoy, birbirini seven, sayan ve saygı gösteren insanlar için engellerin sadece tatlı bir tebessüm olduğunu söyledi ve engelli vatandaşlar için rahat, mutlu ve huzurlu yaşayabilecekleri bir dünya diledi.