Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, çalışmaları yerinde inceleyen Taçoy ile Dinçyürek, çalışmalar hakkında değerlendirmelerde de bulundu.

TAÇOY  “TEMİZLİK ÇALIŞMALARI TÜM ANAYOL VE BAĞLANTI YOLLARINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, insan gücü ve iş makineleri kullanılarak  belediyelerle işbirliği içerisinde bir çok iş başlatmış bulunduklarını kaydetti.

Temizlik çalışmalarının tüm anayol ve bağlantı yollarında gerçekleştirileceğini belirten Taçoy, belediye-devlet işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalarda herkesin büyük özveri gösterdiğini ifade etti.

Yapılan çalışmaların büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayan Taçoy, bu kapsamda halka da  büyük görevler düştüğünü söyledi. Bakan Taçoy, şöyle devam etti:

"Yolların kenarlarında çok fazla çöp atıldığını görüyoruz. Temizlik adına  yapılan çalışmalar çok meşakkatli, zor çalışmalardır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas davranması ve çöp atanları uyarması gerekmektedir."

DİNÇYÜREK: "YANGIN RİSKLERİNİ EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ise, yangın riskinin en yoğun olduğu bu döneme gelene kadar bir çok tedbir aldıklarını belirterek, bunlardan birinin de ana yol güzergahlarındaki otların temizliği olduğunu kaydetti.

Dinçyürek, çalışmalarda temiz çevre yanında yangın riskini de en aza indirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yangın hazır kuvvet ekibi sayısını 125'e tamamladıklarını da belirten Dinçyürek, ekiplerin arazide çalıştıklarını ve orman yollarında gerekli düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.

Yangın helikopteri kiralanması ihalesinin de dün itibariyle sonuçlanıp sözleşme aşamasına geldiğini vurgulayan Dinçyürek, bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Temizlik çalışmalarıyla ilgili birçok paydaşın bulunduğunu belirten  Dinçyürek, amacın güçleri birleştirerek ortak paydada birlikte hareket etmek olduğunu söyledi. Dinçyürek şöyle devam etti:

"Bunlar tabii ki bizim almamız gereken tedbirlerdir. Ama bunların tek başına yetmesi mümkün değildir. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekmektedir. Bu nedenle bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Vatandaşımızın arabalarından attıkları izmarit ve çöpler büyük oranda yangın riski oluşturmaktadır."

TÜLÜCÜ: "UYUM İÇERİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü de konuşmasında, Bayındırlık ve Çevre Bakanlıkları ile tam bir uyum içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Bakan Taçoy ile Dinçyürek’e destekleri için teşekkür etti.