Meclis Genel Kurulu’nda su konusundaki konuşmaların ardından güncel konuşmalara geçildi. İlk güncel konuşmayı yapan Hasan Taçoy, özel televizyon kanallarının yayınları konusuna değindi.

Taçoy konu hakkında yaptığı konuşmada, özel televizyon kanallarının maddi sorunlarını gündeme getirdi. Bu yıl televizyon kanallarına 900 Bin TL yardım ayrıldığına işaret eden Taçoy, “ilk altı ay bu parayı alacaklar. Televizyon kanallarının maddi nedenlerle uydudan çıkarılması söz konusu. Bu KKTC’nin sesinin duyurulması için de engel” dedi.

Sadece BRT için devlet politikası olamayacağını, tüm kanallara yardım gerektiğini belirten Taçoy, gerekli maddi desteğin sağlanmaması halinde özel kanalların zora gireceği uyarısı yaptı.

Medyanın sorunlarına da değinen Taçoy, hükümet programına özel kanallar için yazılan ifadeleri hatırlatarak, ülke sorunları dururken hükümetin 8 ayı su için boşa harcadığını ileri sürdü.

Televizyon kanalları konusunda devlet politikasının şart olduğunu vurgulayan Taçoy, tüm kanallara destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Taçoy, konun takipçisi olacağını kaydetti.