Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce görüşmenin ardından basına açıklama yaptı.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, 15 Kasım 1983'ün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsatarak," Geçen uzun mücadelelerden sonra, Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye ile buluşup, ikinci Türk Cumhuriyetini oluşturduğu tarihin kutlamaları yapılacak " diye konuştu.

Kıbrıs sorununa da değinen Bakan Taçoy şunları kaydetti:

" Bu, Rum ile Türk kesimi arasında bir mesele ancak doğalgaz yani yer altından çıkacak zenginlik bahane edilerek, masada Türk tarafı yalnız bırakıldı. Bir mesele de birden fazla, en az iki taraf olur. Ancak biz masada yalnız kaldığımız için demek ki Kıbrıs Meselesi diye bir mesele unutulmuş ve ortadan kalkmıştır. Böyle bir mesele olmadığına göre, bizim bir tek hedefimiz vardır o da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Anavatan Türkiye ile iktisadi kalkınmasına hız vermek ve bu kalkınmayı perkiştirmek "

GÜLLÜCE

Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de görüşmede  karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi konularının ele alındığını kaydetti.