Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy,  Türkiye’nin başkenti Ankara’da temaslarda bulunuyor.

Taçoy, temasları çerçevesinde bugün Türksat Anonim Şirketi Uydu Yer İstasyonu’nu ziyaret ederek, Türksat Genel Müdür Prof. Dr. Ensar Gül ile görüştü.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Taçoy burada yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin küçük bir ülke olması nedeniyle televizyon yayıncılığının oldukça zor olduğuna dikkat çekti.

Taçoy, Türksat sayesinde KKTC televizyon kanallarının uyduya çıktığını ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sesini dünyaya duyurduğunu kaydetti.

Çok daha fazla kanalın uyduya geçmek istediğini ifade eden Taçoy, kapasitenin yetersiz olması ve yeni kapasite gerekmesi açısından Türksat ile girişimler yapılması gerektiğini belirtti.

Taçoy, bu konuda “geniş bant üzerinden 2009 - 2010 yıllarında çekilmiş olan hat üzerinden fiber optik hatla buraya taşınması ve buradan uyduya çıkması çok daha fazla kapasiteye ulaşacağımızın mesajını veriyor. Hem daha ucuz hem de çok daha kaliteli bir şekilde fiber optik vasıtasıyla buraya getirip buradan uyduya çıkması çok daha olumlu bir davranış olacaktır” dedi.

Hasan Taçoy, ayrıca e-devlet projesinin birinci fazının bitmiş durumda olduğunu da hatırlatarak, kimlik alt yapısının işbirliğiyle oluşturulduğunu, pek yakında e-imzayla birlikte kamu sertifikasyonu sunarak, yeni kimlik kartlarını vermeye başlayacaklarını kaydetti.

Taçoy, ikinci fazın hazırlanıp hayata geçmesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde e-eğitim, e-maliye, e-gümrük ve coğrafik durumla ilgili yapılacak yazılımların kendileri için çok önem arz ettiğini vurguladı.

Türksat Anonim Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül de, Taçoy'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte e-devlet projelerini gerçekleştirerek, bu konuda büyük bir aşama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hasan Taçoy, daha sonra Türksat Yerleşkesi içinde bulunan teknik merkezleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.