Demokrat Parti Ulusal Güçler’den istifa ederek Meclis’te Bağımsız Milletvekili olan Hasan Taçoy, dün akşam UBP’nin Surlariçi örgütü tarafından düzenlenen yemekli toplantıya katıldı. Taçoy, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün de katılarak konuşma yaptığı bu toplantının hemen ardından UBP Küçük Kaymaklı örgütünün bir davetine katıldı.

Surlariçi’ndeki boş bir dükkânda yer alan yemekli toplantıda Genel Sekreter Dursun Oğuz, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, Turizm Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile örgütün ileri gelenleri katıldı. 

“Eski kırgınların kazanılmasıyla daha ileri”

Genel Başkan Hüseyin Özgürgün toplantıda yaptığı konuşmada “UBP eski kırgınların da kazanılmasıyla daha ileri gidecek” dedi. Özgürgün, Taçoy ve DP’den istifa ederek Bağımsız kalan diğere vekilleri de kast ederek “Yasa gereği Bağımsız olmaları gerekirse de onların yarı bağımlı olduklarını biliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“Daha sık gel” davetiyle buradan uğurlanan Taçoy’un, bu toplantının hemen ardından UBP Küçük Kaymaklı Örgütü’ne gittiği öğrenildi.