Taçoy’a bakanlık, kaymakamlık ve Sivil Savunma Teşkilatı yetkilileri de eşlik etti.

Hasan Taçoy ve beraberindekiler, özellikle Yenikent-Metehan (Kermiya) bölgesinde biriken suyun tahliye çalışmalarını yerinde takip etti.

TAÇOY

Taçoy, Türk Ajansı Kıbrıs ve BRT’ye yaptığı açıklamada, derenin üzerinde zamanla biriken atıkların ve kamışların neden olduğu tıkanıklık nedeniyle derenin akışkanlığını kaybettiğini söyledi.

Yer yer tıkanmalar yaşandığını ve yukarıdaki kaynaktan gelen suyun bu şekilde birikip yükseldiğini kaydeden Taçoy, ilgili tüm birimlerin suyun önünü açma çalışmaları yaptığını belirtti.

Taçoy, Kaymakamlık vasıtasıyla su basan evlerin tespitinin de yapılacağını söyledi.

YARIMBAŞ

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş da yaşanan yağışlardan dolayı oluşan sel ve su baskınlarından en fazla etkilenen bölgenin Lefkoşa olduğunu söyledi.

Bazı evlere suların girdiğini ve bölgede biriken suyun gerek drenaj, gerekse tahliye edilerek azaltılmaya çalışıldığını belirten Yarımbaş, kontrollü şekilde suyun etkisini yitirmesini amaçladıklarını kaydetti.

Yarımbaş, endişe edilecek bir şeyin olmadığını, her şeyin kontrol altında olduğunu ve ekiplerin bu gece çok çalışarak sorunu gidereceğini belirtti.