Tel-Sen'i ziyaret eden Taçoy, bakanlığı döneminde ilk kez bakanlık çalışanlarının bağlı olduğu bir sendikayı ziyaret ettiğini belirterek, atacağı adımlarla ilgili yanlış anlaşılmalara fırsat vermemek için bilgi vermek istediğini söyledi.

Telefon Dairesi’ni son zamanlarda ortaya koyduğu gayret ve verdiği hizmetler nedeniyle kutlayan Taçoy, dairenin başarısı için yapılabilecekleri değerlendirdiklerini ve 4G lisansı için girişim yaptıklarını anlattı. 4G lisansının alınmasıyla birlikte ilk kez kamu/özel birlikteliğinin hayata geçeceğini ifade eden Taçoy, yeni dönemde yeni ücret ve tarife politikaları belirlenmesi gerektiğini, bunun için de gerekirse tüzük değişikliği yapılabileceğini söyledi.

Çalışanların endişe duyacağı bir sorun bulunmadığını yineleyen Taçoy, dairenin önündeki engelleri kaldırmanın bakanlığın sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Hizmet verilecek kişilere her türlü kolaylığı sağlamak adına yapılması gerekenleri ele alacaklarını belirten Taçoy, kapısının her zaman çalışanlara açık olduğunu, her konuyu tartışmak istediğini vurguladı.

Taçoy, dairenin eksikliklerini gidermek ve ekonomik olarak güçlü bir yapıya kavuşturmak için elinden geleni yapacağını da ekledi.

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan da, ziyaretin Bakan’ın sendikaya ve kuruma verdiği önemin göstergesi olduğunu belirterek memnuniyetini belirtti.

Santrallara, araçlara ve diğer aletlere sahip çıkmak için çalışacaklarını belirten Soysan,  sendika olarak görevlerinin sadece çalışanların kazanımlarını korumak değil kuruma ve ülkeye de sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

Soysan, atılan her olumlu adımı destekleyeceklerini de vurguladı.