Didem Gürses

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Genç TV’de yayınlanan “ Sözün Özü” programında Didem Gürses’in sorularını yanıtladı. CTP-BG-UBP Hükümeti, Kıbrıs konusu, Serdar Denktaş’ın son zamanlarda kamuyounda yankı bulan sözleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Taçoy, “sağda birlik” çağrısı yaptı. Hasan Taçoy, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) - Ulusal Birlik Partisi (UBP) Koalisyon Hükümeti’nin oluşumu hakkında UBP’ye eleştirilerde bulundu.

“UBP, bu ülkenin en büyük, en geniş tabanlı siyasi partisidir”

“Yıllarını UBP’ye veren biri olarak, şunu açıkca ortaya koymak istiyorum. UBP bu ülkenin en büyük, en geniş tabanlı siyasi partisidir. Görüyorum ki hükümet oluşumunda bu durumu  UBP’liler yok saydı. UBP’nin özünden vermeye, CTP-BG altında yer almaya hiç gerek yoktu” diyen Taçoy, bu koalisyon hükümetinin, UBP’ye destek verenlerin talebi olmadığını savundu.

“Bu karar kurultay sonucuna yansıyacak”

UBP’nin, CTP’nin altına girerek bir oluşuma gitmemesi gerektiğini savunan Taçoy, DP-UG’nin elinde bulunan bakanlıklardan, dairelerden ödün verildiğini, sadece bakanlık sayısını beşe çıkartarak “biz çoğunluktayız” havasının estirildiğini kaydederek, “Bu oluşumu UBP tabanı kabul etmeyecektir. UBP’de yapılacak olan kurultay sürecine de bu karar yansıyacaktır” dedi.

“UBP Kıbrıs konusunda emniyet supabıdır”

Hasan Taçoy, UBP’nin Kıbrıs meselesinde daha aktif bir rol oynaması gerektiğini savunarak şu eleştirilerde bulundu:

“UBP, Kıbrıs konusunda -kim ne derse desin- emniyet supabıdır. Şu anda gözlemlediğim kadarıyla UBP özellikle Kıbrıs konusuna uzak durmaktadır. Ülke genelindeki konularla ilgili gündem sadece DP-UG’ye ait olmamalı, UBP bu konuya daha fazla eğilmeli.

“Cumhurbaşkanlığı müzakere süreci ile ilgili bizleri bilgilendirmiyor”

Müzakere süreciyle ilgili hangi aşamada olduğumuza dair Cumhurbaşkanlığı bizlere daha net bilgiler vermeli. Konular sonuçlanmadan önce siyasi partilerden görüşler almalı. Mülkiyet gibi kritik konuların gündemde olduğu bu dönemde bizler bilgilendirilmiyoruz.”

“İnşaat sektörü zora girdi”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın son dönemde Mülkiyet konusunda yaptığı açıklamaların inşaat sektörünü zora soktuğunu ifade eden Taçoy, “Dövizin yükselişte olduğu bir dönemdeyiz. Üstüne üstlük belirsizlik, bu sektörde ekonomik sıkıntılar yaratmaktadır” şeklinde konuştu.

“UBP’ye dönmem konusunda…”

UBP’ye geri dönmesi konusundaki söylentilere değinen Taçoy şunları söyledi:

“UBP’ye geri dönmeniz söz konusu olur mu’ soruları giderek artıyor. Aslında bu söylemlerle DP-UG’yi daha zayıf, UBP’yi daha güçlü bir konumda göstermek istiyorlar. Bu konuda konuşulanlar gerçeği yansıtmıyor. Kıbrıs meselesi, hepimizin geleceğiyle ilgili büyük önem teşkil ediyor. Ben her zaman sağda birlik içerisinde olmaktan yanayım. Ancak bu sadece benim girişimlerimle olabilecek bir durum değil. Bölünme hepimizin kaybı demek olacaktır. Sağda bir birliktelik şart.”

“Keşke Denktaş bu açıklamayı yapmadan bana danışsaydı…”

Hasan Taçoy, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın “ APO’yu bile affettiler, beni affetmediler” açıklamasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:  

“Keşke bu açıklamayı yapmadan önce bana danışsaydı. Bu açıklamayı yapmaması daha iyi olurdu. Yapmadığı birçok konuda suçlanıyor. Serdar Denktaş hak etmediği eleştirilere maruz kalıyor. Denktaş ile şahsi konuları konuşmakta iletişim kopukluğumuz olabiliyor. Kendisine buradan sitem etmiş olayım.”